08 Mayıs 2008 00:00

‘Deniz’in ayak sesleri duyuluyor’

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelelerini de anlatan “Hatırla Sevgili” dizisi oyuncuları Ankaralı gençlerle buluştular.

Paylaş

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelelerini de anlatan “Hatırla Sevgili” dizisi oyuncuları Ankaralı gençlerle buluştular.
İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk salonunda önceki akşam düzenlenen söyleşiye, “Hatırla Sevgili” dizisi oyuncuları Barış Koçak (Deniz Gezmiş), Murat Zubi (Yusuf Aslan), Oktay Gürsoy (sendikacı Salim), senarist Nilgün Öneş ve Denizlerin mücadele arkadaşı Mustafa Yalçıner katıldı. Salon, liseliler ağırlıklı olmak üzere gençlerce hıncahınç dolarken, birçok genç söyleşiyi ayakta izledi. Etkinlikte, Deniz Gezmiş’i canlandıran Barış Koçak gençlerin ilgi odağı oldu.
Emek Gençliği Merkez Yönetim Kurulu üyesi Onur Öztürk, söyleşiyi Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın son sözlerini okuyarak başlattı. Söyleşi ise soru-cevap şeklinde sürdü. Dizi oyuncularına Denizleri canlandırmaktan ötürü neler hissettikleri sıklıkla sorulurken, Oktay Gürsoy, oyuncuların gerçekler içinde yaşayan hayal karakterleri olduğunu belirtti. Murat Zubi, “Türkiye tarihine adını canıyla yazdırmış insanları oynamak zor” diyerek, kendisinin de idam sahnesinde oldukça güçlük çektiğini bildirdi.
“Geçmişten bugüne ne değişti” sorusuna cevap veren Mustafa Yalçıner ise, “Okuma, yazma, araştırma olanağımız vardı ve bunu yaptığımızdan dolayı kimse elimize vurmuyordu” derken bugün üniversitelerde yapılan bir müzik etkinliğinden ötürü bile öğrencilere soruşturma açılabildiğini vurguladı. “Dünün gençleri bizdik, bugünün gençleri sizlersiniz, gençlikte değişen bir şey yok” diyen Yalçıner, gençliğin geleceğine sahip çıkarak, halk iktidarını kurmaktan başka çaresi olmadığını belirtti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Hatırla Sevgili’ ekibi
Çelenk ailesini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...