08 Mayıs 2008 00:00

‘Hatırla Sevgili’ ekibi
Çelenk ailesini ziyaret etti

“Hatırla Sevgili” dizisi oyuncuları, Denizlerin avukatı ve abisi Halit Çelenk’i Ankara’daki evinde ziyaret ettiler.

Paylaş

“Hatırla Sevgili” dizisi oyuncuları, Denizlerin avukatı ve abisi Halit Çelenk’i Ankara’daki evinde ziyaret ettiler. Dizi oyuncuları, Halit ve Şekibe Çelenk’in anılarını ilgiyle dinlediler.
“Hatırla Sevgili” dizisi oyuncuları Barış Koçak (Deniz Gezmiş), Murat Zubi (Yusuf Aslan), Feride Çetin (Güzide), Berk Hakman (Deniz Karayel) ve Oktay Gürsoy (Salim) ile Denizlerin mücadele arkadaşı Mustafa Yalçıner, dün sabah saatlerinde Denizlerin abi ve ablaları Halit Çelenk ile Şekibe Çelenk’i ziyaret ettiler. Dizi hakkında Halit Çelenk’in yorumlarını dinleyen oyuncular Denizler ve idam edilişleri hakkında merak ettiklerini sordular. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının eylemleri yüzünden değil, düşünceleri yüzünden idam edildiklerini vurgulayan Halit Çelenk, “Onlar Marksizm-Leninizm’den, Milli Demokratik Devrim’den bahsetmeseler asılmayacak, ancak bir hapis cezasına çarptırılacaklardı” dedi. Şekibe Çelenk ise Meclis’te Denizlerin idam kararı tartışılırken, gördüğü bir sahneyi unutamadığını söyledi: “Oturuma ara verilmişti. Süleyman Demirel en önde, tüm Adalet Partisi grubu ağızlarından salyalar saçarak “üçe üç” diye bağırarak salondan çıktılar. Zannedersiniz ki Menderesleri o çocuklar asmıştı. İçeri girdiler ve idam kararını verdiler”.
Feride Çetin ve Berk Hakman, çocukluktan beri Halit Çelenk’le tanışmak istediklerini, bunun gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduklarını söylediler. Murat Zubi ise, Çelenk’e “Ankara’ya en çok sizi görebilmek için gelmek istedim” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Denizlerin idam kararı yürürlükten kaldırılsın’

SONRAKİ HABER

‘Deniz’in ayak sesleri duyuluyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...