09 Mayıs 2008 00:00

İlk UEFA’cı Kayseri

46. Türkiye Kupası’nı Kayserispor kazandı. Normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 biten final karşılaşmasında, penaltı atışları sonunda Gençlerbirliği’ni 11-10 yenen Kayserispor, Türkiye Kupası’nın sahibi olurken, aynı zamanda UEFA Kupası’na katılma hakkını elde etti.

Paylaş

46. Türkiye Kupası’nı Kayserispor kazandı. Normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 biten final karşılaşmasında, penaltı atışları sonunda Gençlerbirliği’ni 11-10 yenen Kayserispor, Türkiye Kupası’nın sahibi olurken, aynı zamanda UEFA Kupası’na katılma hakkını elde etti.
Kayserispor’da büyük bir sevinç yaşanırken, teknik direktör Tolunay Kafkas, kupayı kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, ‘’İstekli ve arzulu mücadele eden oyuncularımı kutluyorum’’ dedi. Kupayı hak ettiklerini belirten Kafkas, ‘’Rakibimiz Gençlerbirliği de kupayı kazanmayı hak etti. Güzel bir maç oldu. Bu kupa Kayserispor camiasına hayırlı olsun’’ dedi. Kafkas, Kayserispor’un ilk kupasını kazandığını dile getirerek, şunları söyledi: ‘’Doğrusu oyuncularım maç öncesi kupayı kazanacaklarına inanmıştı. İstekli ve arzulu mücadele eden oyuncularımı kutluyorum. Bizim için anlamlı bir an. Gelecek sezon Türkiye’yi UEFA Kupası’nda temsil edeceğiz. Avrupa’da da başarılı olacak bir kadro kurmak için çalışmalara başladık. Gerekli takviyeleri yapıyoruz.’’
Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ısrarla transfer teklifi yaptığı Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz ile ilgili olarak da Kafkas, şunları söyledi: ‘’Kayserispor, geçen sezon önemli bir fedakarlık göstererek astronomik rakamlar teklif edilse de bu iki oyuncuyu satmadı. Ben teknik adam olarak iki oyuncunun takımda kalmasını isterim. Ancak oyuncuların da bunu istemesi gerekiyor. Gökhan Ünal ile sorunlar yaşanıyor. Ne olacağını göreceğiz. Avrupa’dan iki oyuncu aldık. Eğer kadromuzu korursak, gelecek sezon daha başarılı oluruz.’’
Ivankov hem attı hem kurtardı
Kayserispor kalecisi Ivankov, takımının tarihinde ilk kez Türkiye Kupası almasında büyük rol oynadı. Türkiye Kupası finalinde normal süre ve uzatmalarda her iki takım da gol atamayınca maçın sonucu penaltı atışlarına kaldı. Penaltı atışlarında her iki takımın kalecisine büyük görev düştü.
Kayserispor’un başarılı kalecisi Ivankov da bu aşamada takımına büyük katkı sağladı. Penaltı atışı konusunda tecrübeli olan Ivankov, kullandığı iki penaltı atışını gole çevirdi. Takım arkadaşlarının penaltı atışını değerlendirememesi sonucu Gençlerbirliği’nin avantajlı duruma geçtiği durumlarda iki penaltı atışını kurtaran Ivankov, adeta takımının kupaya sahip olmasını sağlayan kilit isim oldu. 2005 yılında Bulgaristan’ın Levski Sofya takımından Kayserispor’a transfer olan Dimitar Ivanov Ivankov, penaltı atışlarından attığı gollerle tanınıyor. 33 yaşındaki tecrübeli kaleci final maçında attığı 2 golle kariyerindeki gol sayısını 35’e yükseltti.
Türkiye’de futbol oynadığı sürede ise Süper Lig’de 6 ve Türkiye Kupası’nda 1 golü bulunan Ivankov, final maçında attığı 2 golle bu sayıyı da 9’a çıkarmış oldu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

G.Saray basına kapandı

SONRAKİ HABER

Barbarların İstilası tv8 22.30

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...