10 Mayıs 2008 00:00

Baran Tursun davasına devam edildi

İzmir’de ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesi ile arabasının içinde polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Baran Tursun davasının duruşması görüldü.

Paylaş

İzmir’de ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesi ile arabasının içinde polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Baran Tursun davasının duruşması görüldü.
Dursun ailesinin ‘mahkemenin tarafsızlığına inanmadıkları’ gerekçesiyle katılmayacaklarını daha önce açıkladıkları davaya, tutuksuz yargılanan sanık polisler de katılmadı. Tursun’un avukatlarının ve sanık polislerin avukatlarının hazır bulunduğu davaya, basının ilgisi gene büyüktü. Mahkeme heyeti dava ile ilgili bilirkişi raporlarının ve Adli Tıp Kurumu raporlarının geldiğini belirterek, bunların birer fotokopilerinin avukatlara verilmesine karar verdi.
Bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu
Tursun’un avukatları İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nadir Arıcan’a hazırlatılan bilirkişi raporunu mahkemeye sunarken, rapora göre Baran Tursun’u öldüren mermi çekirdeğinin bir yere çarptıktan sonra değil, doğrudan Tursun’un kafasına girdiğinin ortaya çıktığına dikkat çekildi.
Mahkeme heyeti duruşmayı 30.06.2008 tarihine erteledi.
Çıkışta Tursun’un avukatları tarafından yapılan açıklamada, özel bilirkişi raporunda ortaya konan gerçeklerin davanın seyri açısından önemli olduğu belirtildi. Tursun’un avukatlarından Bahattin Özdemir, bu olayda delillerin yok edilmesi ve karartılmasının söz konusu olduğunu belirterek, İzmir Emniyeti’nin bu konuda suçüstü yakalandığını söyledi. Öte yandan, Tursun’un ölümüne neden olduğu ileri sürülen sanık polis memuru Oral Emre Atar’a, İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından 24 ay görevden uzaklaştırma cezası verildiği öğrenildi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İki çocuğa işkence iddiası

SONRAKİ HABER

Tunceli’de 85’lik dede cezaevine konuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...