11 Mayıs 2008 00:00

Gençler doyasıya eğleniyor

Diyarbakır’da Yenişehir Belediyesi’nin bu yıl 3’sünü düzenlediği Gençlik Kültür ve Spor Şenliği tüm coşkusuyla devam ediyor.

Paylaş

Diyarbakır’da Yenişehir Belediyesi’nin bu yıl 3’sünü düzenlediği Gençlik Kültür ve Spor Şenliği tüm coşkusuyla devam ediyor. Yağmurlu havaya rağmen konserlerde coşan, spor karşılaşmalarında ter atan, Dicle nehrinde rafting yapıp eğlenen Diyarbakırlı gençler düzenlenen panellerde ise geleceğini tartışıyor. Etkinliklere yaşamları olağanüstü haller ile şekillenen Diyarbakırlı çocuk ve gençlerin barış sloganları damga vuruyor.
8-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen ve açılışı 12 Eylül 2006 tarihinde Koşuyolu Parkı’nda meydana gelen patlama sonucu yaşamını yitiren 10 kişinin anısına dikilen “Eylül Anıtı” önünden binlerce kişinin yürüyüşü ile başlayan festival, önceki gün de rafting ve konserlerle geçti. Açılış konuşmasını yapan Yenişehir Belediyesi Başkanı Fırat Anlı, etkinlikleri yaşamlarını acılarla, sıkıntılarla sürdüren ve kaderleri sürekli karanlık tablolarla çizilmek istenen çocuklara ve gençlere armağan ettiklerini söylerken, davul-zurna ve def eşliğinde Ofis Alt Geçidi’ne kadar şenlik yürüyüşü gerçekleştirildi.
Dicle’de rafting keyfi
Sümer Park Amfi Tiyatro’daki açılış gecesinde ise Yenişehir Belediyesi Çocuk Korosu konser verirken, önceki akşam Dicle Nehri’nde rafting yarışması düzenlendi. Yarışmaya DTP İl Başkanı Necdet Atalay ve Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı katıldı. Dicle Üniversitesi öğrencilerinden oluşan gruplar ile DTP ve Yenişehir Belediyesi tarafından oluşturulan gruplarının katıldığı yarışmada “Oremar” grubu birinci oldu. Rafting yarışması Fakülte Köprüsü’nden başlayıp 10 Gözlü Köprü’de sonlandı.
Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, yarışmanın sonunda yarışmacıları kutlayarak, “Doğa sporları gençlerin desteğiyle gelişecektir. Dicle Nehri’nde ilk defa böyle bir yarışma düzenleniyor” diye konuştu. Diyarbakırlılar gece ise Ekin Parkı’nda Burhan Berken’in şarkıları ve halaylarla festival coşkusunu sürdürdüler. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çatışmalar can almaya devam ediyor

SONRAKİ HABER

DTP heyeti Türkiye’ye döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...