11 Mayıs 2008 00:00

Rüşvet cezasız kalmadı

Portekiz Futbol Ligi Disiplin Komisyonu, 2003-2004 sezonunda hakemlere rüşvet verdikleri gerekçesiyle Porto, Boavista ve Union Lleria kulüpleri ile kimi hakemlere ağır cezalar verdi.

Paylaş

Portekiz Futbol Ligi Disiplin Komisyonu, 2003-2004 sezonunda hakemlere rüşvet verdikleri gerekçesiyle Porto, Boavista ve Union Lleria kulüpleri ile kimi hakemlere ağır cezalar verdi.
Boavista küme düşürüldü
Portekiz’de 2003-2004 sezonunda yapılan, ancak 2004-2005 sezonunda ortaya çıkarılan ‘’Altın Düdükler’’ adı verilen skandalda, en ağır cezayı Boavista Kulübü aldı. 2003-2004 sezonunda Benfica, Belenenses ve Academica maçlarında hakemlere rüşvet verdiği belirlenen Boavista, 2. Lig’e düşürülürken, eski kulüp başkanı Joao Loureiro, 4 yıl futboldan men cezası aldı. Boavista Kulübü’ne ayrıca 180 bin Avro para cezası verildi.
Son 3 sezondur Portekiz Ligi’nin şampiyonu olan Porto Kulübü de Disiplin Komisyonu tarafından cezalandırıldı. Hakemlere 2 maçta rüşvet verdiği belirlenen Porto Kulübü’nün başkanı Pinto de Costa’nın 2 yıl futboldan men ve 10 bin Avro para cezası aldığı, takımın 6 puanının silindiği ve kulübe 150 bin Avro para cezası verildiği bildirildi.
Bu sezon ligde son durumda bulunarak düşmesi kesinleşen Union de Lleria Kulübü’nde de rüşvete yeltenme suçundan, kulüp başkanı Joao Bartolomeu’ya 1 yıl futboldan men ve 40 bin Avro para cezası verildi.
Hakemler de cezalandırıldı
Öte yandan rüşvet aldıkları ortaya çıkan kimi hakemler de cezalandırılırken, Orilla de Mar-Porto maçının hakemi olan Augusto Duarte, 6 yıl hakemlikten men edildi. Portekiz’de, 45 yaşına dek hekemlik yapılabildiğinden, 41 yaşında olan Duarte’nin hakemlik yaşamı bitmiş oldu. Ayrıca hakem Jakinto Paixao 4 yıl, Jose Chilrito ve Manuel Quadrado da 2.5’ar yıl hakemlikten men cezası aldılar.
Disiplin komisyonundan ceza alanların, Portekiz Futbol Federasyonu Adalet Konseyi’ne giderek karara itiraz etmeleri bekleniyor.
Portekiz futbolunda uzun süredir gündemde olan rüşvet ve yolsuzluk iddialarında ortaya birçok dedikodular atılsa da kanıtlanamadığı için şimdiye dek para cezasından ileriye gidilememişti. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Karsspor tarihinde ilk kez 2. Lig’de

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜK YOLU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...