12 Mayıs 2008 00:00

Desa Deri işçilerinin direnişi sürüyor

Düzce Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Desa Deri’nin patronu, Deri-İş’te örgütlenen işçileri işten atmayı sürdürüyor. 29 Nisan’dan bu yana işten atmaların yaşandığı Desa’da, cuma günü atılan 1 işçi ile beraber toplam 41 işçi işten çıkarıldı

Paylaş

Düzce Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Desa Deri’nin patronu, Deri-İş’te örgütlenen işçileri işten atmayı sürdürüyor. 29 Nisan’dan bu yana işten atmaların yaşandığı Desa’da, cuma günü atılan 1 işçi ile beraber toplam 41 işçi işten çıkarıldı. Fabrikanın önünde bekleyişlerini sürdüren işçiler, sendikalı olarak işe geri dönene kadar direnişlerine devam edeceklerini belirtiyorlar.
Gazetemize konuşan Deri-İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri Gürsel Menteşe, kitle örgütlerini, sendikaları ve siyasal partileri ziyarete giderek destek istediklerini ifade etti. Patronun baskısının artarak sürdüğünü belirten Menteşe, “Atılan arkadaşlarımızı keyfi olarak gözaltına aldılar, fakat bunun yıldırma politikası olduğunu biliyoruz, bu bizi daha çok kamçıladı” dedi.
Ayrıca Düzce vali vekilinin 5 direnişçi işçiyi ayrı ayrı arayarak randevu verdiğini, işçilere telefonda “Gelin yüz yüze konuşalım, anlaşalım” dediğini belirten Menteşe, “İşçi arkadaşlarımızın hiçbiri bu tür oyunlara gelmeyecek, bu sendika Desa’ya eninde sonunda girecek” dedi.
Direnişçi işçiler de fabrikada çalışan işçilerden ve Düzce halkından destek isteyerek “Biz sadece kendimiz için değil, tüm organize işçileri ve de tüm Düzce halkı için bu direnişte kararlıyız” dediler. Anayasal hakları olan sendika hakkını kazanacaklarını ifade eden direnişçi işçiler, direnişten sonra fabrika içerisinde baskıların arttığını, fabrika içine kameraların yerleştirildiğini belirttiler. (Düzce/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNDÖNÜMÜ

SONRAKİ HABER

Emine Bektaş yılın annesi seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...