12 Mayıs 2008 00:00

Kundaktaki fotoğraflarını gösterseydiniz!

Yürüyüş dergisi satarken, polis kurşunuyla sırtından vurulan ve belden aşağısı felç olan 17 yaşındaki Ferhat Gerçek, olaydan 7 ay sonra savcılığa ifade vermeye çağrıldı

Paylaş

Yürüyüş dergisi satarken, polis kurşunuyla sırtından vurulan ve belden aşağısı felç olan 17 yaşındaki Ferhat Gerçek, olaydan 7 ay sonra savcılığa ifade vermeye çağrıldı. 7 ay boyunca polisler hakkında hiçbir işlem yapmayarak bir hukuk skandalına neden olan savcılık, Gerçek’in ısrarlı suç duyurularından sonra geçen hafta kendisini vuran polisleri teşhis etmeye çağırmak zorunda kaldı. Ancak Gerçek’ten, polisleri sivil ve gençlik fotoğrafları arasından tespit etmesinin istenmesi ile yeni bir skandala daha imza atıldı.
Geçtiğimiz hafta Bakırköy Adliyesi’ne ifade vermek üzere gelen Gerçek, teşhis için polislerin daha önce çektirdikleri sivil fotoğraflarının önüne konulduğunu söyledi. “Gençlik fotoğraflarıyla teşhis mümkün olmuyor” diyen Gerçek, ‘teşhis edilmesinler’ diye böyle bir uygulamanın yapıldığına dikkat çekti. Fotoğrafla teşhise itiraz ettikten sonra polislerle karşı karşıya getirilen Gerçek, 3 polis memurunu teşhis etti. Olay günü görevli olan tüm polis memurlarını teşhis etmek için Gerçek, bugün tekrar Bakırköy Adliyesi’nde olacak.
7 ay sonra soruşturma başlatıldı
7 Ekim 2007’de Yenibosna'da dergi satışı sırasında yaşadıklarını aktaran Gerçek, olayların satışlar bittikten sonra geliştiğini anlattı. Polis ekiplerinin yanlarına gelerek satışa müdahale ettiğini söyleyen Gerçek, “Daha sonra yasal bir dergi olduğunu anladıklarında yanımızdan ayrıldılar. Tekrar geldiklerinde arkadaşımızı gözaltına almaya çalıştıklarında arbede yaşandı. Ben bayıldım zannetmiştim, vurulduğumu geç anladım” diyerek olay anını anlattı. Kendisine yardım edenlerin de dövüldüğünü belirten Gerçek, 40 dakika olduğu yerde bekledikten sonra bir saat de hastanede bekletildiğini anlattı. Yaralandığı zaman üstünde olan gömleğinin, olayın açığa çıkmaması için polisler tarafından alındığını söyleyen Gerçek, kurşunun ve Adli Tıp raporlarının da polislerce yok edildiğini aktardı. “Defalarca suç duyurusunda bulunduk ama bu zamana kadar cevap alamadık. Artık adaletin yerini bulmasını istiyorum” diyen Gerçek, tek isteğinin adalet olduğunu ifade etti.
Hukuk işlemedi
Yaşanan olaydan sonra Gerçek'in hukuki sürecini takip eden arkadaşları, 7 aydır işlemeyen hukuka dikkat çekti. 2007 Ekim'inde yaşanan olayın üzerinden 7 ay geçtiğini hatırlatan arkadaşları, olaya tanıklık eden ve tüm bilgiye sahip olan savcılığın 'neden' bu zamana kadar işlemleri başlatmadığını sordular. Bir hukuk devletinde bunların yaşanmaması gerektiğini ifade eden arkadaşlar, davanın takipçisi olacaklarını dile getirdiler. (İstanbul/EVRENSEL)
Nihal Topal
ÖNCEKİ HABER

İzmir’de 3 çocuk, 3 karakol ve işkence...

SONRAKİ HABER

İşkencenin kitabı yeniden yazılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...