13 Mayıs 2008 00:00

Genç Yüreklere Özgür Yarınlara

Yenişehir Belediyesi 3. Gençlik Kültür ve Spor Şenliği’nde bir araya gelen binlerce kişi İbrahim Rojhilat, Grup Vardiya, Koma Siya Şevê ve Grup Katre’nin ezgileriyle barış ve demokrasi taleplerini haykırdı

Paylaş

Yenişehir Belediyesi 3. Gençlik Kültür ve Spor Şenliği’nde bir araya gelen binlerce kişi İbrahim Rojhilat, Grup Vardiya, Koma Siya Şevê ve Grup Katre’nin ezgileriyle barış ve demokrasi taleplerini haykırdı.
Yenişehir Belediyesi’nin “Genç Yüreklerle Özgür Yarınlara” sloganıyla 4 gün boyunca gerçekleştirdiği 3. Gençlik Kültür ve Spor Şenliği’nin kapanış konseri görkemli görüntülere sahne oldu. Sanat Sokağı’nda düzenlenen konsere DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Yenişehir Belediyesi Başkanı Fırat Anlı, Bağlar Belediyesi Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Dicle Belediyesi Başkanı Abdullah Akengin, Sur Belediyesi Eski Başkanı Abdullah Demirbaş ile binlerce kişi katıldı. Sanat Sokağı’nın tamamen dolduğu etkinlik ‘68 kuşağından günümüze kadar gelen gençlik mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başladı. Gençlerin duygulu anlar yaşadığı sinevizyon gösteriminin ardından Grup Katre, Koma Siya Şevê ve Grup Vardiya sahne alarak, Türkçe ve Kürtçe ezgilerle binlerce kişiyi coşturdu. Yenişehir Belediyesi Başkanı Anlı, bu yılki şenliği kentin sokaklarında yitirilen çocuklara ve gençlere atfettiklerini belirterek, “Buradan onları bir kez daha saygıyla anıyorum. Ve yine biliyorsunuz ki, Mayıs ayının ilk haftası Denizlerin yıldızlara ulaştığı bir haftadır. Denizlerin mirasçısı olan gençleri de saygıyla anıyorum” dedi. Anneler gününü de kutlayan Anlı, “Hepimizin üzerlerinde büyük emekleri olan mücadele etme gerekçemiz olan gözyaşlarını dindirmek için mücadele ettiğimiz annelerimizin de Anneler Günü’nü kutluyorum, ellerinden öpüyorum” diye konuştu.
Barış yürüyüşümüz devam edecek
Diyarbakır’ın bu ülkenin onurlu gençlerinin ellerinde ve omuzlarında daha güzel bir ülke olma yolunda yürüyeceğini ifade eden Anlı, “Buradan bütün Diyarbakır’a, Türkiye’ye ve dünyaya farklı bir dünyanın mümkün olduğunu, daha iyi bir yaşamın mümkün olduğunu, hakça, eşit, paylaşımın, özgürlüğün ve demokrasinin olduğu bir dünya inancımızı haykırmak için buradayız. Kendi kimliğine, kendi kültürüne barış içerisinde yaşamak isteyen insanlar ve Diyarbakır olarak bundan sonra Türkiye’nin ‘Demokrasi ve Barış Başkenti’ olmaya devam edeceğiz” dedi.
Ortadoğu Gençlik Forumu
Anlı, bu yılki etkinliklerde 10 bini aşkın gencin spor müsabakalarında ve binlerce gencin de kültür ve sanat etkinliklerinde buluştuğunu kaydederek, şunları söyledi: “Gençlerimiz bir araya gelerek sorunlarını tartışma fırsatı buldu. Kürtçe parça söyledikleri için yargılanan çocuklarımızın ezgilerini sokaklarımızda duyduk. 500 genç arkadaşımızın medeniyetin beşiği olan Hilar Mağaralarını ziyaret etmek istemeleri engellendi. Peki biz Diyarbakır’ı nasıl turizm şehri yapacağız, engelleyerek mi? Gençlerimizin tarihle buluşmasını yasaklayarak mı? Bu anlayışı şiddetle reddediyoruz. Önümüzdeki yıllarda Ortadoğu’dan, Filistin’den, Lübnan’dan, İran’dan, Irak’tan, Suriye’den ve acılı coğrafyamızın mazlum gençlerinin Diyarbakır’da ‘Ortadoğu Gençlik Forumu’nda buluşmasını inşallah sağlayacağız. Bölgemizin, ülkemizin ve dünyamızın sorunlarına da sahip çıkacağız.” Anlı’nın ardından konuşan DTP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak, Kürtlerin özgürlük mücadelesine bir gençlik hareketi olarak başladığını ve halen bir gençlik hareketi olarak devam etmekte olduğuna vurgu yaptı. Gecede son olarak sanatçı İbrahim Rojhilat sahne aldı. Gençlerin halaylar çektiği etkinlikte Anlı, Demirbaş ile Yenişehir Belediyesi Gençlik Çalışma Grubu üyeleri sanatçılara plaket ve çiçek sundu. (Diyarbakır/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Amatör ruhların büyük performansı

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa