13 Mayıs 2008 00:00

Devlet sırrı kurulu kuruluyor

Bilgi edinme hakkı konusunda gerekli kolaylıkları ve şeffaflığı sağlamak, gizlilik alanının açık bir biçimde düzenlenmesi amacıyla hazırlanan, “Devlet Sırları Kanun Tasarısı” bu hafta Adalet Komisyonu’nda ele alınacak

Paylaş

Bilgi edinme hakkı konusunda gerekli kolaylıkları ve şeffaflığı sağlamak, gizlilik alanının açık bir biçimde düzenlenmesi amacıyla hazırlanan, “Devlet Sırları Kanun Tasarısı” bu hafta Adalet Komisyonu’nda ele alınacak.
Çarşamba günü görüşmelere başlanacak
Meclis Adalet Komisyonu’nda 14 Mayıs Çarşamba günü görüşülecek olan tasarıyla, devlet sırrı niteliği taşıyan bilgi ve belgeler ile diğer gizli bilgi ve belgelerin ne şekilde belirleneceği, korunacağı, açıklanacağı ve bu hususlara ilişkin yükümlülükler düzenleniyor.
Tasarıda devlet sırrı tanımı ise “Açıklanması veya öğrenilmesi, Devletin dış ilişkilerine, milli savunmasına ve milli güvenliğine zarar verebilecek; anayasal düzeni ve dış ilişkilerinde tehlike oluşturabilecek ve bu nedenlerle niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgi ve belgelerdir” şeklinde tanımlanıyor.
75 yılı geçmeyecek
Düzenlemeyle, devlet sırrı niteliği süreli veya süresiz olarak verilebilecek.
Süreli verilen devlet sırlarının süreleri her bilgi ve belgenin üzerinde belirtilecek ve bu süre 75 yılı geçemeyecek. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

DURUM

SONRAKİ HABER

Hükümetten yabancılara mülk satışına yeni düzenleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...