14 Mayıs 2008 00:00

Erdoğan AB’ye siper oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısındaki konuşmasında AB’ye siper oldu. CHP’ye yüklenerek, AB’nin verdiği mesajların yanlış yorumlandığını söyleyen Erdoğan, “Biz yol yapıyoruz, onlar kuyu kazıyorlar” benzetmesinde bulundu

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısındaki konuşmasında AB’ye siper oldu. CHP’ye yüklenerek, AB’nin verdiği mesajların yanlış yorumlandığını söyleyen Erdoğan, “Biz yol yapıyoruz, onlar kuyu kazıyorlar” benzetmesinde bulundu.
“CHP lideri ve sözcülerinin son günlerdeki beyanatları, dünyanın ve Türkiye’nin şartlarını okumaktan ne kadar aciz olduklarını bir kere daha gözler önüne sermiştir. Demokratik işleyişin zaafa uğramasından medet uman partiler, kendilerini milletimize de dünyaya da anlatamazlar” diye konuşan Erdoğan, tepki vermek yerine, Türkiye’nin doğru anlatılması gerektiğini savundu.
Erdoğan, “Herkes bize ters istikamete gittiğimizi söylüyorsa, ‘Bu işte bir yanlışlık var’ diye düşünmek icap etmez mi? Ama bazı siyasilerimiz, onun yerine, kendileri dışında dünyadaki herkesi ters istikamette gitmekle suçlamayı tercih ediyor” diye konuştu.
Son günlerde özellikle AB’ye yapılan itirazın, Türkiye’nin haysiyetini, itibarını korumaya dönük bir itiraz olmadığı iddiasında bulunan Erdoğan, “Bu itiraz, laikliği korumaya dönük bir itiraz da değildir. Çünkü, AB’nin laiklik karşıtı olduğunu söylemek, akla ziyan bir hezeyandır. AB, zaten demokratik laik değerlerin kurumsallaşması demektir. Biz bu değerleri savunduğumuz için Cumhuriyetimizin temel yönelişi olarak AB’ye tam üyelik yolunda kararlılıkla ilerliyoruz. ‘Türkiye’nin ait olduğu değerler dünyası burasıdır’ diyoruz. Dolayısıyla açıktır ki buradaki itiraz, kendini yenileyememiş bir parti siyasetinin düştüğü çelişkileri örtbas etmeye yöneliktir” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Sezer hükümeti istifaya çağırdı

SONRAKİ HABER

‘Önce evin içini düzeltin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...