14 Mayıs 2008 00:00

Çok yönlü hazırlık

A Milli Futbol Takımı’nın Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine hazırlık kampı sürüyor.

Paylaş

A Milli Futbol Takımı’nın Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine hazırlık kampı sürüyor.
Dün basına kapalı olarak gerçekleştirilen idmanda, kondisyon ve sağlık kontrolüne giren futbolculara, ABD’li performans uzmanı Scott Piri ve diyetisyen Megan Mangano tarafından performans ve esnek hareketlilik gözlemi testi uygulandığı öğrenildi.
Kampta ABD’li diyetisyen Megan Mangano ile psikolog Üstün Dökmen’in, gerek futbolcularla gerekse eşleriyle ayrı ayrı yaptığı toplantıların son derece yararlı geçtiği bildirildi.
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Mangano’nun, futbolculara sorduğu sorularla onların beslenme ve sıvı alım alışkanlıkları hakkında detayları öğrendikten sonra çeşitli tavsiyelerde bulunduğu belirtildi. Mangano, futbolcu ve antrenör eşlerine de sebzelerin pişirilme usulleri konusunda püf noktaları verdi.
Psikolog Üstün Dökmen, dün sabah antrenör ve futbolcu eşlerine verdiği konferansta, aile içinde kaliteli iletişim ve yaşama sevinci konularını ele aldı. Dökmen’in ‘’Çocukla, eşle ve dünyayla uzlaşma’’ başlığı altında verdiği örnekler büyük ilgi topladı. Ardından, futbolculara ayrı bir konferans veren Dökmen, takım olmak konusunda görüşlerini paylaştı ve millilere eğlenceli testler uyguladı.
Performans ölçümleri
Tuncay Şanlı’nın da katılımıyla dün sayısı 19’a yükselen futbolcu kadrosu için performans ölçümleri devam ediyor. ABD’li uzman Scott Piri ile teknik kadronun yönetiminde yapılan bir dizi testte futbolcular ikiye ayrıldı. Bir grubun yağ ölçümleri yapılırken, diğer grubun fonksiyonel hareketlilik gözlemleri kayda geçirildi. Ölçümler bugün açık havada yapılacak testlerle sona erecek.
Portekiz ve İsviçre’nin kadroları açıklandı
Bu arada Türkiye’nin 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri (A) Grubu’ndaki rakipleri olan Portekiz ve İsviçre’nin milli takım aday kadrosu açıklandı.
UEFA’nın internet sitesinde yer alan haberde, Portekiz Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari’nin, 23 kişilik milli takım aday kadrosunu belirlediği bildirildi.
19-31 Mayıs tarihleri arasında Portekiz’in Viseu kentinde kampa girecek kadro şöyle:
Kaleciler: Ricardo (Real Betis), Quim (Benfica), Rui Patrício (Sporting Lizbon)
Savunma oyuncuları: Paulo Ferreira (Chelsea), Ricardo Carvalho (Chelsea), Bosingwa (Porto), Bruno Alves (Porto), Jorge Ribeiro (Boavista), Miguel (Valencia), Fernando Meira (Stuttgart), Pepe (Real Madrid)
Orta saha oyuncuları: Petit (Benfica), Deco (Barcelona), Raul Meireles (Porto), Miguel Veloso (Sporting Lizbon), João Moutinho (Sporting Lizbon)
Hücum oyuncuları: Nuno Gomes (Benfica), Simão Sabrosa (Atlético Madrid), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Nani (Manchester United), Hugo Almeida (Werder Bremen), Ricardo Quaresma (Porto), Hélder Postiga (Panathinaikos).
Türkiye’nin 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri (A) Grubu’ndaki rakiplerinden İsviçre’nin milli takımının aday kadrosu da açıklandı.
Teknik direktör Koebi Kuhn’ın belirlediği 26 kişilik aday kadroda, sakatlığı nedeniyle sezon boyunca tek bir maçta forma giymeyen Patrick Mueller’e de yer verilmesi şaşkınlık yarattı.
28 Mayıs’a kadar 23 kişiye indirilecek olan kadroda şu isimler yer alıyor:
Kaleciler: Diego Benaglio (Wolfsburg), Fabio Coltorti (Racing Santander), Pascal Zuberbuehler (Neuchatel Xamax)
Savunma oyuncuları: Valon Behrami (Lazio), Philipp Degen (B.Dortmund), Johan Djourou (Arsenal), Mario Eggimann (Karlsruher) Stephane Grichting (Auxerre), Stephan Lichtsteiner (Lille), Ludovic Magnin (Stuttgart), Patrick Mueller (O.Lyon), Philippe Senderos (Arsenal), Christoph Spycher (Eintracht Frankfurt), Steve von Bergen (Hertha Berlin)
Orta saha oyuncuları: Tranquillo Barnetta (Bayer Leverkusen), Ricardo Cabanas (Grasshoppers), Gelson Fernandes (Manchester City), Daniel Gygax (Metz), Benjamin Huggel (Basel), Gokhan Inler (Udinese), Hakan Yakin (Young Boys), Johan Vonlanthen (Red Bull)
Hücum oyuncuları: Eren Derdiyok (Basel), Alexander Frei (B.Dortmund), Blaise Nkufo (Twente), Marco Streller (Basel). (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Cleveland seriyi 2-2’ye getirdi

SONRAKİ HABER

Kraliçe trt1 20.15

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...