14 Mayıs 2008 00:00

Genç günler seyircisini bekliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın gelenekleşen Genç Günler’in 24’üncüsü devam ediyor. Geçen hafta başlayan Genç Günler, onlarca ücretsiz etkinlikle İstanbullu genç seyircinin huzurunda...

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın gelenekleşen Genç Günler’in 24’üncüsü devam ediyor. Geçen hafta başlayan Genç Günler, onlarca ücretsiz etkinlikle İstanbullu genç seyircinin huzurunda...
24. Genç Günler tiyatro oyunları, müzikal ve çağdaş dans gösterileri, konserler, söyleşiler, sergiler, atölyeler olmak üzere renkli bir programla devam ediyor. Genç Günler kapsamında bu hafta gerçekleşecek Dans Maratonu gösterilerinin ikincisi bu akşam tarihi Galata Köprüsü’nde 20.30’da başlayacak. Bu akşamki gösteriler Camadamlar ve Güneşli Pazartesi. Bu kapsamda yarın Biz -40. Kapıyı Açarsan, yine yarın ve Perşembe Bana Islak Mayonuzu Gösterin izleyiciyle buluşacak.
Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde bu akşam 14. Bedia Muvahhit Ödül Töreni ile Genç Günler ekibinin Kad+Er Dans Performansı -Kadın ve Şiir gösterisi izlenebilecek.
Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde bugün ve yarın Şehir Tiyatroları Genç Günler ekibinin Yedi Tepeli Aşk, 16-17 Mayıs’ta Gece o Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular, 18 Mayıs’ta ise İstanbul Üniversitesi Devlet Tiyatroları’nın Moskova Geceleri oyunları oynanacak. Ümraniye Sahnesi’nde bu akşam Vertex Pro’nun Çıkış, yarın akşam Şehir Tiyatroları Genç Günler ekibinin Leonce ile Lena, 16 Mayıs’ta Mimi Komedi’nin Tanrı, 17 Mayıs’ta Yeditepe Üniversitesi’nin Zengin Mutfağı adlı oyunları, 18 Mayıs’ta ise Genç Günler ekibinin Kad+Er Dans Performansı -Kadın ve Şiir sahneleniyor.
Kağıthane Sadabad Sahnesi’nin ev sahipliği yapacağı oyunlar şöyle: Bu akşam Taşkışla Sahnesi “Kadınların İsyanı”, 15 Mayıs’ta Magusa Sanat Tiyatrosu “Dışarısı İçeriden Kalabalık”, 16 Mayıs’ta İstanbul Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Birimi Kısa Dalga Gençlik Merkezi “Sokak ve Biz”, 17 Mayıs’ta Semaver Kumpanya “Baba ve Oğul”, 18 Mayıs’ta Şehir Tiyatroları Genç Günler Ekibi “İnek” adlı oyunları sergiliyor.
Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde de bu akşamdan itibaren sırasıyla “İnek”, Yıldız Teknik Üniversitesi Dans Grubu – Tiyatro Laboratuvarı’nın “Mesafe-Seki- Yazar mı-Beş”, Gösteri Sanatları’nın “Sezuan’ın İyi İnsanı”, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin “Gergedanlar” ve “Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular” var.
Genç Günler süresince Kağıthane Sadabat Sahnesi fuayesinde Natuk Birkan Pratik Kız Sanat Okulu’nun Mürşit Arıkan yönetimindeki “Başlangıçlar” isimli resim sergisi, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi ve Fatih Reşat Nuri Sahnesi fuayelerinde “Çığlık Çığlığa Homur’dananlar” karikatür sergisi görülebilir.
Genç Günler’de şiir ve müzik, romantizmle dolu bir dinletiyle seyirciye ulaşıyor: “Aşkım Kırmızı Bir Gül.” Usta müzisyen Vedat Sakman’ın ev sahipliği yaptığı Cezayir Sokak’ta yer alan Sakman Kulüp’te yarın 20.00’de Hakan Gerçek, Hümay Güldağ ve Metin Belgin, Yazar Atilla Birkiye’nin seçtiği aşk şiirlerini okurken, Uğur Akyürek kemanda, Saki Çimen piyanoda, Vedat Sakman da gitarı ve vokaliyle eşlik edecek. 24. Genç Günler’de tüm etkinlikler ücretsiz. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Kültür Hareketi Antep’te

SONRAKİ HABER

Kürt şairler: Şiir festivalinde neden yokuz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...