14 Mayıs 2008 00:00

Sopalı eğitim dönemi


Eğitimde yaşanan skandallara bir yenisi de dün Mersin’de eklendi. Okul Müdürünün ilköğretim öğrencilerini tahta pergelin sivri ucuyla sıra dayağına çekti. Ellerinden yarıklar oluşan 6’ncı sınıf öğrencilerden 12’si hastaneye başvurdu ve bazılarına dikiş atıldı. Yaşanan olay ‘eğitimde falaka dönemine geri mi dönülüyor’ sorusunu akıllara getirirken Veliler psikolojik sorunları olduğu öne sürdükleri müdürü şikayet etti. Olayın ardından okul müdürü gözaltına alındı.
Mersin’in Silifke ilçesinde bir okul müdürünün ilköğretim öğrencilerine tahta pergelin sivri ucuyla sıra dayağı attığı iddia edildi. Müdür Y.K’dan dayak yediği öne sürülen Cumhuriyet İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencilerden 12’si hastaneye başvurdu. Ellerinde yarıklar oluşan çocuklardan bazılarına dikiş atıldı. Öğrencilerin aileleri müdür hakkında Emniyet Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulundu.
Okul Müdürü Y.K’nın dayağın ardından çocuklara gömlek alıp, ‘Benden şikayetçi olmayın’ dediği de ileri sürüldü. Olayın ardından okul müdürü gözaltına alındı.
Kaymakam Ahmet Beyoğlu, öğrenci velilerinin şikayetinin ardından okul müdürünün gözaltına alındığını, ilgili kurumların olayla ilgili soruşturma başlattığını vurguladı.
Beyoğlu, veli ve öğrencilerin ifadelerinin de alındığını belirterek, “Okul müdürünün psikolojik sorunu olup olmadığını öğrenebilmek için hastaneye gönderilip rapor hazırlanacak. Soruşturma sonuçlanana kadar okul müdürü görevden uzaklaştırıldı” dedi. (Merisin/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et