14 Mayıs 2008 00:00

Kanlı gömleğe takipsizlik

Beyoğlu Karakolu’nda polis kurşunuyla öldürülen Nijeryalı Festus Okey davasında Okey’in kanlı gömleğinin olaydan sonra kaybolmasıyla ilgili olarak takipsizlik kararı verildi.

Paylaş

Beyoğlu Karakolu’nda polis kurşunuyla öldürülen Nijeryalı Festus Okey davasında Okey’in kanlı gömleğinin olaydan sonra kaybolmasıyla ilgili olarak takipsizlik kararı verildi. Nijeryalı Festus Okey’in gözaltında ölümüyle ilgili dava dosyası, silahın nasıl kullanıldığının belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Okey’in kanlı gömleğinin olaydan sonra kaybolmasıyla ilgili olarak ise takipsizlik kararı verildi.
Beyoğlu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü duruşmaya sanık polis memuru Cengiz Yıldız ve avukatlar katıldı. Mahkeme Başkanı, Festus Okey’e ait delil niteliğindeki kanlı gömleğin kaybolmasıyla ilgili olarak savcılığın emniyet ve hastane personeliyle ilgili yürüttüğü soruşturmada takipsizlik kararı verildiğini söyledi.
Mahkeme, Festus Okey’in kimlik bilgilerinin tespiti ile olayın sanık polis memuru Cengiz Yıldız’ın ifade ettiği gibi gerçekleşip gerçekleşmediğinin anlaşılabilmesi için olay yeri belge ve kayıtlarının tekrar Adli Tıp İhtisas Kurumu’na gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Afet Evleri hurda afetinden kurtulamıyor

SONRAKİ HABER

Sopalı eğitim dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...