15 Mayıs 2008 00:00

Genç Siviller’den ‘Biraz da biz Kürtleşelim’ müsameresi

Yaptıkları aykırı eylemlerle kamuoyunun dikkatini çeken Genç Siviller, ‘Biraz da biz Kürtleşelim’ sloganıyla Diyarbakır’a gidiyor.

Paylaş

Yaptıkları aykırı eylemlerle kamuoyunun dikkatini çeken Genç Siviller, ‘Biraz da biz Kürtleşelim’ sloganıyla Diyarbakır’a gidiyor.
Genç Siviller hafta sonu Diyarbakır’a giderek “Biraz da Biz Kürtleşelim” müsameresi yapacak. 18 Mayıs günü Diyarbakır’ın tarihi turistik yerlerini gezecek olan Genç Siviller, Dicle Üniversitesi öğrencileri ve Diyarbakırlı gençlerle forum düzenleyecek. Komşu ve arkadaş Kürtler hakkında çok az şey bildiklerini dile getiren Genç Siviller, Alman, Japon, Fransızlar hakkında bilinenden daha az bilindiğini belirtiyor. “Kürtler bugüne kadar epey Türkleşti. Sıra bizde” diyen Genç Siviller, 2 aylık bir eğitimle biraz Kürtleşmeye çalıştıklarını kaydetti.
‘Ağız tadıyla birlikte yaşamak...’
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Genç Siviller, “Hemen yanı başımızda yaşayan, yıllarca yok saydığımız büyük bir kültürel birikim ile zenginleşmek, yılların eksikliğini tamamlamak için. İşte bu eğitim programının finalini 18 Mayıs günü Diyarbakır’da yapıyoruz” dedi. Bilgilerini pratik etmek için şehrin caddelerine dağılacaklarını, öğrendiklerini sergilemek için Suriçi’nde bulunan Dengbej Evi’nde küçük bir gösteri sunacaklarını bildiren Genç Siviller, “Bundan sonra ağız tadıyla hep birlikte yaşamak istiyorsak birbirimizi daha yakından tanımaya ihtiyacımız var. Zaten Türkler ve Kürtler de bir arada yaşamayacaksa batsın bu dünya” diye kaydetti.
Genç Sivillerin müsameresinde şu etkinlikler yer alıyor: “Türkçe- Kürtçe Genç Siviller Rahatsız bildirisi, ‘Neden Kürtleşmek istedik?’ video görüntüsü, şiir okuma ‘Ben nasıl Kürtleştim ‘, Genç Siviller Korosu Hejaye müzik dinletisi.” (İstanbul(EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Korucular operasyonlara katılmak istemiyor

SONRAKİ HABER

Kürtçeye anayasal güvence talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa