15 Mayıs 2008 00:00

Yayınevi davası ülkücülere ve subaylara kadar uzandı!

Cezaevinde yatan eski bir astsubayın Malatya’daki Zirve Yayınevi cinayetleriyle ilgili olarak savcılığa gönderdiği dilekçe yeni iddiaları gündeme getirdi.

Paylaş

Cezaevinde yatan eski bir astsubayın Malatya’daki Zirve Yayınevi cinayetleriyle ilgili olarak savcılığa gönderdiği dilekçe yeni iddiaları gündeme getirdi.
Astsubay, dilekçesinde, Zirve Yayınevi çalışanlarının öldürülmesi için daha önce aralarında bir tümgeneral ve eski bir milletvekilinin de bulunduğu bazı kişilerin kendisine teklifte bulunduğunu iddia etti. Dilekçede adı geçenler ise savcılığa ifade verip iddiayı reddeti. Cinayet suçundan hükümlü bulunan Metin Doğan isimli eski astsubay Zirve Yayınevi’nde 3 kişinin öldürülmesini soruşturan savcıya bir dilekçe gönderdi.
Metin Doğan dilekçesinde, yayınevindekilerin öldürülmesi için 2005 yılında MHP Malatya İl Başkanlığı’nda bir toplantı yapıldığını ileri sürdü. Toplantıda cinayeti işlemek için bir tümgeneral, eski MHP Milletvekili, MHP İl Başkanı ve ülkü ocakları şube başkanının kendisine teklifte bulunduğu iddia etti.
Kalemi kırdık
Doğan görüşmede eski milletvekilinin kendisine “Bunların kalemini kırdık. Bu iş de sana yakışır aslanım sen yapacaksın. Zirve Yayınevi’nde kim var kim yok öldüreceksin” dediğini ileri sürdü. Metin Doğan dilekçesinde görüşme sırasında orada bulunan tümgeneralin ‘Biz seni kurtaracağız, hiç merak etme’ dediğini ve milletvekili olan kişinin de bu işi nasıl yapacağını anlattığını ifade etti. Milletvekilinin bu iş karşılığında kendisine 300 bin dolar vereceğini söylediğini ileri süren Doğan, “Bana ‘bu cinayetlerin yerini ve zamanını biz sana söyleyeceğiz’ dedi. Aradan iki ay geçmeden ağabeyimi öldürdüler. Ben de ağabeyimi öldüreni öldürüp içeri girdim” ifadelerine yer verdi.
Davada dinlene bilir
Dilekçe mahkeme dosyasına konurken, savcı ise Doğan’ın dilekçesinde adı geçen bazı kişilerin ifadesine başvurdu. İddialarda adı geçenlerden biri olan eski MHP Milletvekili Namık Hakan Durhan’ın ise yaklaşık bir ay önce savcıya ifade verdiği ortaya çıktı. Gelişme üzerine müdahil avukatlar, eski astsubay Metin Doğan’ın tanık olarak dinlenmesi istedi. Mahkemenin 9 Haziran'dan sonraki duruşmasında Doğan’ı dinleneyebileceği belirtiliyor. MHP Malatya Milletvekili Namık Hakan Durhan, Malatya’daki yayınevi cinayetleri konusunda basında çıkan haberlerin şahsıyla ilgili hiçbir noktasının doğru olmadığını öne sürdü. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Hastane kapılarında süründürdüler

SONRAKİ HABER

Jandarmaların Dink itirafı ana dosyaya girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...