16 Mayıs 2008 00:00

Bizi aç bırakmak için mi başa geçtiniz?

Merhaba Evrensel okurları, ben Cihan. Yaşım 17. Ben sizlere, bir genç olarak yaşadığım sorunları paylaşmak üzere yazıyorum

Paylaş

Merhaba Evrensel okurları, ben Cihan. Yaşım 17. Ben sizlere, bir genç olarak yaşadığım sorunları paylaşmak üzere yazıyorum.
Geçen senelere göre bu sene işsizlik oranı kat be kat arttı. Patronlar en ucuz nasıl işçi çalıştırabilirim, arayışında. İşsizliğin fazla olmasından faydalanan patronlar biz genç işçileri ucuz işgücü olarak değerlendiriyor. Mesela ben haftada sadece 100 YTL’ye çalıştırılıyorum. Ve benim gibi birçok insan var.
Duvarlara gösteriş olarak astıkları işyerimizdeki panoda, asgari ücretten fazla 648 YTL maaş artı mesai yazılarıyla göz boyuyorlar. Bunun aksine aldığımız maaş aylık 500 YTL, üstelik fazla mesai paraları da ödenmiyor.
Askerliğime daha 3 yıl var ve gitmeden önce sigortalı çalışmak istiyorum. Ama o da imkansız, en ufak itirazda bulunsan kapı dışarı ediyorlar. Ama bakanlar çocuklarını erken emekli olsunlar diye sigortalıyorlar. Bunlar bize reva mı?
Peki Başbakanım, sizlere soruyorum. Sizler bizi aç bırakmak için mi başa geçtiniz? Patronlara kıyak, fakir fukarayı ezdirmek için mi oturuyorsunuz o koltuklarda? Amacınız ne? Benim gibi ailesine destek olmaya çalışan birçok arkadaşım var. Bu şartlarda bizler ailemize nasıl destek olacağız? Ayrıca ben boş zamanlarımı gitar kursu alarak değerlendirmek istiyorum. Ama bu şartlarda o da zor. Haftada aldığım 100 YTL. Gitar kursu 45 YTL. Ben 45 YTL gitar kursuna versem geriye kalanla yol paramı mı, sabah kahvaltımı mı, evin ihtiyaçları mı karşılayacağım? Yoksa bir hevesle aldığımız evin borcunu mu?.. Hangisini?..
Ve ben kendimce bir karar verdim. Paradan yana, mülkten yana bu AKP Hükümeti’ni devirmek ve de işçiden, köylüden yana bir iktidar mücadelesi vermeye çalışacağım. Bu mektubu okuyan özellikle benim gibi genç arkadaşlarıma sesleniyorum. Bu kan emiciler tükenmeden bizler rahata ermeyeceğiz. O yüzden hep beraber mücadeleye! Haydi EMEP’e!..
Cihan Yazıcı-İşçi
(Bağcılar/İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

‘Ayaktakımı’ndan korkuyorlar

SONRAKİ HABER

Denizler yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...