16 Mayıs 2008 00:00

Hollanda’dan, Aliağa Gemi Söküm Tesisleri’nde sökülmek için getirildiği Aliağa’dan tepkiler sonrası Hollanda’ya geri dönen asbestli Otapan gemisi, asbestlerinden arındırılmış şekilde yeniden Türkiye’ye gönderiliyor. Otapan’ın temizlenmiş bir şekilde getirilmesini çevreciler “zafer” olarak nitelerken, bu olumlu örneğin diğer gemiler için de uygulanması gerektiğini dile getirdiler.
Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Tehlikeli Gemi Sökümünü Önleme Girişimi Sözcüsü Ertuğrul Barka, 2006 Ağustos’unda sökülmek üzere Hollanda’dan Aliağa Gemi Söküm Tesisleri’ne getirilen Otapan’ın taşıdığı asbest miktarının beyan edilenden çok fazla olduğunun belirlenmesi üzerine çevrecilerin kararlı mücadelesi sonrasında geri gönderildiğini hatırlattı. Gemideki 76 ton asbestin Hollanda’da temizlendiğini, sadece yakıt tanklarının altında ulaşılamayan kısımda bulunan 830 kilo asbestin kaldığını aktaran Barka, gemide kalan asbest miktarı konusunda iki farklı rapor olduğunu söyledi. Barka, “Geminin bizim talep ettiğimiz şekilde temizlenerek gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye’nin doğasının sahipsiz olmadığını dünyaya gösterdik. Bu bir zaferdir” diye konuştu.
Uluslararası Gemi Sökümü STK Platformu Sözcüsü Erdem Vardar, Otapan’ın yasadışı tehlikeli atık ticareti vakası iken tüm dünyaya örnek olması gereken çok önemli bir olay haline geldiğini belirtti.
8 Temmuz 2025 07:05

Meteoroloji: Birçok ilde sağanak yağış etkili olacak

Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri, Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri ile Van'ın doğusunda gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji: Birçok ilde sağanak yağış etkili olacak

Fotoğraf: ANKA

İçerik yükleniyor...

(Haber Merkezi)
8 Temmuz 2025 11:20

İmamoğlu gençlere seslendi: Sakın umutsuzluğa kapılmayın

Üç buçuk aydır tutuklu olan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gençlere seslendiği mesajında "Sakın umutsuzluğa kapılmayın. Tünelin ucunda ışık göründü" dedi.

İmamoğlu gençlere seslendi: Sakın umutsuzluğa kapılmayın

Fotoğraf: ANKA

İçerik yükleniyor...

(Politika Servisi)
8 Temmuz 2025 12:57

Ekrem İmamoğlu'nun "diploma" davası 11 Eylül'de görülecek

Ekrem İmamoğlu’nun 8 yıl 9 aya kadar hapis talebi ve siyasi yasakla yargılandığı "diploma" davası 11 Eylül tarihinde İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ekrem İmamoğlu'nun

Fotoğraf: İBB

İçerik yükleniyor...

(Politika Servisi)
8 Temmuz 2025 10:42

Galata Köprüsü bakım onarım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı

Yeni Galata Köprüsü, bakım onarım çalışması nedeniyle geçici olarak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Çalışmaların ardından köprü saat 04.30'dan sonra araç ve yaya trafiğine açılacak.

Galata Köprüsü bakım onarım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı

Fotoğraf: AA

İçerik yükleniyor...

(AA)
8 Temmuz 2025 12:14

Memur Sen son 4 yılı hedef aldı: Okula değil mesleğe gitsinler

Gerici müfredatın ardından AKP’ye yakın sendikalar zorunlu eğitimi hedeflerine koydu.  Eğitim Bir Sen, son 4 yılın 2 yılının isteğe bağlı ya da 3 yıl zorunlu, 1 yıl isteğe bağlı olmasını istedi.

Memur Sen son 4 yılı hedef aldı: Okula değil mesleğe gitsinler

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/Evrensel

İçerik yükleniyor...

(Haber Merkezi)
8 Temmuz 2025 09:16

Kartalkaya Katliamı davasında 2'nci gün | 'Yangının çıkış saati konusunda şüphelerimiz var'

Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği katliama ilişkin davanın ikinci duruşması sanıkların ifadesi ile başladı.

Kartalkaya Katliamı davasında 2'nci gün | 'Yangının çıkış saati konusunda şüphelerimiz var'

Fotoğraf: AA

İçerik yükleniyor...

(ANKA, DHA)

Evrensel'i Takip Et