17 Mayıs 2008 00:00

Tiyatro festivali başladı

16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, Aya İrini Müzesi’ndeki açılış töreniyle başladı.

Paylaş

16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, Aya İrini Müzesi’ndeki açılış töreniyle başladı.
Törende konuşan İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) Başkanı Şakir Eczacıbaşı, sözlerine, bir süre önce yaşamını yitiren opera sanatçısı Leyla Gencer’i anarak başladı. Gencer’in operaya büyük bir tutkuyla bağlı olduğunu ifade eden Eczacıbaşı, Leyla Gencer’in 1950’lerde başladığı opera yaşamı boyunca büyük başarılara imza attığını kaydetti.
Eczacıbaşı, festival açılışında Muhsin Ertuğrul’u da anmak istediğini dile getirerek, “Bu küçük tören, sanki onların gözü önünde perdenin yeni bir döneme açıldığını canlandırsın diyedir” şeklinde konuştu. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nce verilen onur ödülleri, bu yıl Çağdaş Türk tiyatrosuna yaptıkları katkılardan dolayı Gülriz Sururi ve Engin Cezzar’a sunuldu. Festivalin 3. onur ödülünün ise tiyatro ve opera yorumlarıyla dünyaca tanınan Litvanyalı yönetmen Eimuntas Nekrosius’a, 25 Mayıs’ta AKM Büyük Salon’da takdim edileceği belirtildi. Törende, Zuhal Olcay ve Tilbe Saran, “tiyatro şarkıları”ndan oluşan konser verdi.
16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde, 4 Haziran’a dek 18 farklı mekanda 70’in üzerinde gösteri gerçekleştirilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

ZEUS SUNAĞI

SONRAKİ HABER

Leyla Gencer Boğaz’a uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa