17 Mayıs 2008 00:00

Üç fidanı unutmak mümkün değil!

Ben 15 yaşında bir lise öğrencisiyim. Liseye başlayana kadar kafamda kesin bir siyasi görüş yoktu.

Paylaş

Ben 15 yaşında bir lise öğrencisiyim. Liseye başlayana kadar kafamda kesin bir siyasi görüş yoktu. Liseye başladıktan sonra kendime siyasi bir kimlik arayışına başladım. Biraz aile yapısı biraz da çevremdeki insanlar ve kendi araştırmalarım sonucunda, sol düşüncenin bana daha yakın olduğunu anladım ve ben bu yıl ilk kez 6 Mayıs anma törenine katıldım. Bugüne kadar 6 Mayıs, benim için sıradan bir gündü. 6 Mayıs’ın önemini anladıktan sonra artık benim için de birçok insan gibi bu gün önemli hale geldi ve bu günün bende uyandırdığı duygular oldu. İnsanların Denizlere hak verdiğini anladım, çünkü anmaya katılanlardan, özellikle ‘68 kuşağını yaşamış insanların bizleri (gözleri yaşlı) desteklemesi ve bizlere bırakılan mücadele bayrağını yükseltme kararlılığı beni çok duygulandırdı ve bu tablo karşısında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesinin insanların yüreğinde halen devam ettiğini anladım.
Onların aramızdan ayrılışının 36. yılı, fakat onlar düşünceleriyle ve eylemleriyle ne olursa olsun unutulmayacaklar. Bize düşen görev Denizlerden, Yusuflardan, Hüseyinlerden devraldığımız mücadele bayrağını daha da yükseğe taşımak olacak.
Benim değinmek istediğim bir başka konu ise öğrenciler arasındaki iletişimsizlik. Okullarda öğrenciler arasında her türlü sohbet ediliyor, fakat konu siyasi görüşe geldiğinde herkes susmayı tercih ediyor. Kimse kendisini özgürce ifade edemiyor. Bir öğrenciye ‘Deniz Gezmiş senin için ne ifade ediyor’ diye sorsanız ya susmayı tercih ediyor ya da bildiği varsa bile söylemekten çekiniyor. Bunu anlamamın en büyük kanıtı, anma töreninde birçok arkadaşımla karşılaşmam oldu.
Çoğu insan vardır tarihin tozlu raflarında adı geçen, unutulmuş. Ama üç fidanı unutmak mümkün değil ki; onların izinden giden her yaştan insan varken.
Deniz Gezmiş’in de son sözlerinde dediği gibi: “Benim burada bedenimi öldürebilirsiniz ama düşüncelerim sonsuza dek yaşayacak!”
Ve biz bu düşünceleri yaşatacağız…
Muratpaşa Lisesi’nden bir öğrenci
(ANTALYA)
ÖNCEKİ HABER

Hayat ÖSS’ye sığar mı?

SONRAKİ HABER

ZEUS SUNAĞI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...