17 Mayıs 2008 00:00

Antalya’nın spor tarihi sergileniyor

Antik çağdan günümüze spor ile Antalyaspor’un tarihçesinin anlatıldığı ‘’Antalya’da Spor ve Antalyaspor Sergisi’’ bugün Karaalioğlu Parkı’nda açılacak.

Paylaş

Antik çağdan günümüze spor ile Antalyaspor’un tarihçesinin anlatıldığı ‘’Antalya’da Spor ve Antalyaspor Sergisi’’ bugün Karaalioğlu Parkı’nda açılacak.
Serginin tanıtımı amacıyla Karaalioğlu Parkı’nda açık sergi alanında düzenlenen basın toplantısına Antalya Kent Müzesi Kurucu Küratörü Orhan Silier, Antalyaspor Başkanı Sedat Peker, serginin tasarımcısı Kıvanç Koçak ve Herkes İçin Spor Federasyonu Antalya Sorumlusu Mehlika Ezanoğlu katıldı.
Antalya Kent Müzesi Kurucu Küratörü Orhan Silier, Antalya Kent Müzesi Projesinin açık hava sergileri aracılığıyla kentliyle buluşmayı sürdürdüğünü bildirdi. Silier, ‘’Antalya’da Spor ve Antalyaspor Sergisi, kente ilişkin bilgi ve belgelerin toplandığı bu alandaki ilk çalışma oldu. Aynı zamanda bu alana ilişkin sözlü tarih çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve ilgili malzemelerin toparlanması için de bir adımdır’’ dedi.
Silier, bugün açılacak ‘’Antalya’da Spor ve Antalyaspor Sergisi’’ için antik dönemlerden başlayarak kentin spor tarihini ve 42 yıllık bir kulüp olan Antalyaspor’un tarihinin araştırıldığını, elde edilen bilgi ve belgelerle oluşturulduğunu kaydetti. Orhan Silier, Karaalioğlu Parkı’nda 520 metre uzunluğundaki alana 300 pano konulduğunu ve bu panolarda 120x190 ebatlarında 600 fotoğrafın yer alacağını belirtti. Silier, Temmuz ayına kadar açık kalacak serginin 200 sayfa olacak kataloğunun çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

AB-Latin Zirvesi başladı

SONRAKİ HABER

Kulaçların açık su mücadelesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...