17 Mayıs 2008 00:00

AKP’yi AP’ye şikayet edecek

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, verdiği 105 soru önergesinden 37’sine cevap verilmediğini belirterek “AKP denetimden kaçmanın yollarını arıyor, bir süre bu 37 soru önergesinin cevabını bekleyeceğim, cevap verilmezse AKP’yi Avrupa Parlamentosu’na ve Barroso’ya şikayet edeceğim” dedi

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, verdiği 105 soru önergesinden 37’sine cevap verilmediğini belirterek “AKP denetimden kaçmanın yollarını arıyor, bir süre bu 37 soru önergesinin cevabını bekleyeceğim, cevap verilmezse AKP’yi Avrupa Parlamentosu’na ve Barroso’ya şikayet edeceğim” dedi.
Ahmet Ersin, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 23. dönemde 3 bin 421 tane soru önergesi verildiğini, bunlardan bin 125 tanesinin 9 Mayıs itibariyle yanıtlanmadığını söyledi. 22. dönemde de 22 bin 994 adet yazılı soru önergesi verildiği ve 7 bin 585’inin yanıtlanmadığını kaydeden Ersin, kendisinin de 105 tane soru önergesi verdiğini ve bunların 37 tanesinin yanıtsız bırakıldığını söyledi.
Ersin, basın toplantısında, soru önergelerine verilen cevapları da yırtarak tepkisini ortaya koydu. AKP’yi denetimden kaçmanın yollarını aramakla suçlayan Ersin, cevap gelmeyen 37 soru önergesi için bir süre daha bekleyeceğini ve daha sonra AKP’yi Avrupa Parlamentosu’na şikayet edeceğini söyledi.
Ersin, “Barroso’ya da şikayet dilekçesi yazacağım. AKP’nin Parlamentoya ve milletvekillerine saygısı yoktur diye şikayette bulunacağım”dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Sosyalist Grup’tan demokrasi çağrısı

SONRAKİ HABER

9 çocuklu aileye plaket

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...