17 Mayıs 2008 00:00

Yanan bebeği kabul etmeyen hastanelere ceza

İstanbul Bağcılar’daki evlerinde üzerine çay döküldüğü için vücudunda yanıklar oluşan Sıla Temur adlı bebeği tedavisi için kabul etmeyen hastanelere kapatma cezası geldi

Paylaş

İstanbul Bağcılar’daki evlerinde üzerine çay döküldüğü için vücudunda yanıklar oluşan Sıla Temur adlı bebeği tedavisi için kabul etmeyen hastanelere kapatma cezası geldi.
Sağlık Bakanlığı, “Özel Halkalı Sağlık Hizmetleri İstanbul Hospital Hastanesi’nin hasta kabul bölümünün 3 gün, Özel TEM Hastanesi’nin hasta kabul bölümünün de 5 gün süre ile kapatıldığını” bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Kaynar su dökülmesi sonucu yanan Sıla Temur isimli bebeğin 6 hastane gezmesine rağmen yoğun bakım yatağı olmadığı gerekçesiyle hastaneye kabul edilmediği, en son getirildiği bir özel hastanede ise hastane ücreti pazarlığı yapıldığı” konusunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın talimatı ile bir soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.
Yapılan ilk soruşturmada, Özel Halkalı Sağlık Hizmetleri İstanbul Hospital ile Özel TEM Hastanelerinin sağlık mevzuatına aykırı hasta kabul ve tedavi işlemi yaptığı belirlendiğinden hastanelerin hasta kabul hizmetlerinin engellenmesi gerektiği sonucuna varıldığı ifade edildi.
Doktora ceza
Açıklamada ayrıca, Kocaeli’nde kaynar su dökülmesi sonucu vücudu yanan bebek Rabia Karagöz’ün götürüldüğü 6 hastaneye kabul edilmemesi sonucunda mağdur edildiği konusunda Bakanlık tarafından başlatılan soruşturmanın da devam ettiği belirtildi.
Bakanlık açıklamasında, “Hastanın ilk getirildiği Gebze Devlet Hastanesi’nde gerekli ilk müdahale yapıldıktan sonra hastanın yoğun bakım yatağı bulunan bir hastaneye sevkinde gerekli koordinasyonu yapmayarak olumsuzlukların yaşanmasına neden olan Nöbetçi Uzman Hekim, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137’nci maddesi gereğince görevinden uzaklaştırılmıştır” denildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Tarlalarda 13 YTL’lik hayatlar

SONRAKİ HABER

Cephaneler arasında bir mahalle: Şirintepe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...