18 Mayıs 2008 00:00

Van Gölü Canavarı resmini ve ismini arıyor

Van’da Gevaş İlçe Kaymakamlığı tarafından ‘Van Gölü Canavarı Resmini ve İsmini Arıyor’ konulu yarışma düzenlendi.

Paylaş

Van’da Gevaş İlçe Kaymakamlığı tarafından ‘Van Gölü Canavarı Resmini ve İsmini Arıyor’ konulu yarışma düzenlendi.
Van Gölü canavarının efsane olarak günümüze kadar geldiğini, ancak bunun Gevaş’a herhangi bir ekonomik gelir sağlamadığını belirten Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu, canavar efsanesinin tanıtım amaçlı kullanılabileceğini ifade etti.
“Gölde canavarın yaşayıp yaşamadığını araştırmak bilim adamlarının işi. İlçe yöneticisi olarak efsaneyi turizmde değerlendirmek istiyoruz” diyen Aksu, bu nedenle kaymakamlığa ait internet sitesinde, ‘Van Gölü Canavarı Resmini ve İsmini Arıyor’ konulu yarışma düzenlediklerini söyledi. Aksu, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 yaş altı ve 15 yaş üstü 2 kategoride bir yarışma düzenliyoruz. 6 Haziran 2008’e kadar yarışma devam edecek. Yarışmanın ardından ilk 10 sırada yer alan isim ve resimler, internette oylamaya girecek. Çünkü vatandaşın kabulleneceği bir isim ve resim arıyoruz. Canavarı gördüğünü iddia edenlerin, hayal ve fikirleri de bizim için önemlidir.”
Canavar efsanesi çok eski
Oylama sonucunda belirlenecek resim ve ismin, reklam panolarında tanıtıldıktan sonra patenti alınarak hediyelik eşyalara işleneceğini belirten Aksu, Van Gölü canavarı efsanesinin yıllar öncesine dayandığını söyledi. Evliya Celebi’nin Seyahatname’sinde de canavar efsanesine yer verildiğini anlatan Aksu, şunları kaydetti: “Evliya Çelebi, Seyahatname’sinde o dönemlerde gölde yaşayan bir yaratıktan söz etmiş. Akdamar Adası’ndaki tarihi kilisenin duvarlarındaki kabartmalarda da canavar figürünü görüyoruz. Biz Van Gölü canavarı efsanesinin, 1997 yılında başlamadığını, bunun öncelere de dayandığını belirtmek istiyoruz.” (TOPLUM-YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

Deniz kaplumbağaları tehlikede

SONRAKİ HABER

‘Skandal mı patlaması gerek?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...