20 Mayıs 2008 00:00

1 MÖ -1 MS

Aslında bu yazım, gazetede yayımlanan ilk yazım olacak; hatta ben öyle devamlı yazı yazan biri değilim ama bu gazeteye düşüncelerimle katkı sağlamak; bu doğrultuda biraz güncel biraz da yüzeysel bir konuyu ele almak ve farklı bir açıdan bakmak istedim.

Paylaş

Aslında bu yazım, gazetede yayımlanan ilk yazım olacak; hatta ben öyle devamlı yazı yazan biri değilim ama bu gazeteye düşüncelerimle katkı sağlamak; bu doğrultuda biraz güncel biraz da yüzeysel bir konuyu ele almak ve farklı bir açıdan bakmak istedim.
Aslında ben bu okul dönemini iki kesite ayırdım: 1 Mayıs'tan Önce- Mayıs'tan Sonra. 1 MÖ gördüğüm kadarıyla yaşıtlarım siyasi bir boşluk içindeydiler. Hatta fazlaca boş görünüyorlar ki bırakın konuşmayı, bu boşluk sebebiyle siyasetten uzak duruyorlardı. Neyse ki ben ve birtakım arkadaşlarım bu konuda duyarlıydık.
Ben bu boşluk süresini tam anlamıyla iyi bir hükümet olmaması ve buna paralel olarak kötü bir muhalefetin olması ile açıklarım. Çünkü şöyle bir geriye baktığımızda, gençlik bu kadar durağan bir dönemi pek nadiren yaşamıştır. Siyasi partiler iktidar karşısında hiç bu kadar pasif kalmamıştı. Gençler bu konuda boş bir dönem geçirdi ve pasif kaldılar. İşte bu anlattığım, bir sorun teşkil eder. Gençlerin tekrardan bilinçli bir şekilde bir derece de olsa bu konularda kendilerini göstermeleri gerekir. Peki ya şimdi?..
Belki baharın gelmesi, belki de havaların iyice ısınması diye düşünebiliriz gençliğin birden siyasi patlama yapmasını. Ama bence her şey 1 MS başladı.
Gençler aç. Siyasete aç. Bir boşluk var. Beklenen ise bir parça ekmek. İşte gençlerin 1 Mayıs'ı bu kadar benimsemesi ve desteklemesinin en büyük sebebi. Yemeği buldular ve yediler. Tam ağızlarına layıktı doğrusu.
Hani biraz önce gençlerin pasifliğinden doğan bir dönemden bahsetmiştim ve bunu bir sorun olarak size belirtmiştim. Şimdi diyeceksiniz ki: 'İşte, gençler belli bir şeyi benimsediler ve boşluk doldu.' Ama atladığımız bir şey var. Yeni bir sorun.
Gençler eğer bir boşluk sebebiyle bir görüşü benimsemişlerse, bu duygu ne kadar sağlam olabilir ki. Evet ben de sol görüşlü bir gencim, fakat ben bu görüşümü 1 MS benimsemedim; yani bende boşluk yoktu.
Anlatmaya çalıştığım şudur ki, elbette ben de isterim gençler bizim görüşümüze önem versinler ve bunu benimsesinler; fakat benim korkum, bu inancın sağlam olmaması. Umarım bu dediklerim çıkmaz. Ama işin gerçeğinden kaçmak da doğru olmaz. 1 Mayıs'ın etkisi şu anda kendisini gösteriyor gençler arasında. Ne kadarı doğru ne kadarı yalan, bunu bize zaman gösterecek...
Bir lise öğrencisi (Küçükçekmece/İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

‘Doğru din’ ve laboratuvar ispatı

SONRAKİ HABER

ya aziz nesin beni de içine kattıysa!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...