21 Mayıs 2008 00:00

Operasyonlar genişleyerek devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 4 gün önce Bagok Dağı ve Diyarbakır’ın Hani ile Lice ilçeleri arasında bulunan kırsal alanda başlatılan operasyonlar sürüyor

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 4 gün önce Bagok Dağı ve Diyarbakır’ın Hani ile Lice ilçeleri arasında bulunan kırsal alanda başlatılan operasyonlar sürüyor. Binlerce askerin katıldığı operasyonda, korucuların köylüleri tehdit ettiği iddia edildi.
Midyat’tan operasyona katılan korucuların, Bagok Dağı eteklerinde bulunan köylere giderek, köylüleri; “Ya bize yardım edersiniz y ada operasyon bitinceye kadar köyden çıkarsınız” diye tehdit ettiği iddia edildi.
Koruculara ‘hazır olun’
Yoğun askeri sevkıyatın yapıldığı Hakkari ve ilçelerinde, korucuların da operasyon için hazır olmaları yönünde uyarıldıkları belirtildi.
Tunceli’de operasyon
Edinilen bilgilere göre TSK dün, Mazgirt’in Çanakçı köyü kırsalında PKK’lilere karşı operasyon başlattı. Operasyon kapsamında bölgeye çok sayıda jandarma özel harekat timlerinin sevk edildiği öğrenildi. Operasyon bölgesinin Cobra tipi helikopterlerle yoğun bir şekilde bombardıman altında tutularak ağır silahlarla tarandığı bildirildi.
Yerel kaynaklar, çatışmanın olabileceğini belirtirken, bombardımanın yapıldığı bölgeye yakın köylerin tedirgin olduğu ifade edildi. (HABER MERKEZİ)




ÖNCEKİ HABER

Zana’dan birlik çağrısı

SONRAKİ HABER

Kürt sorununun barışçıl çözümü için bin imza!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa