21 Mayıs 2008 00:00

Belediye otopark için kütüphane kapattı

Sivas Emek Gençliği üyeleri, Selçuk Çay Bahçesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla Sivas Halk Kütüphanesi’nin kapatılmasına tepki gösterdi. Gençler, ÖSS’nin de kaldırılmasını istediler.

Paylaş

Sivas Emek Gençliği üyeleri, Selçuk Çay Bahçesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla Sivas Halk Kütüphanesi’nin kapatılmasına tepki gösterdi. Gençler, ÖSS’nin de kaldırılmasını istediler.
Eylemde basın açıklamasını Emek Gençliği adına Dilay Dinçer okudu. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle ülkenin her yerinde devleti yönetenlerin hamasi nutuklar attıklarını, cumhuriyetin gençlere emanetinden ve gençlere verilen önemden bahsettiklerini vurgulayan Dinçer, gerçeklerin ise bunun tam tersi olduğunu söyledi.
Üniversiteye hazırlanan gençlerin yoğunlukla kullandığı kütüphanenin kapatılmasının 19 Mayıs’a denk gelmesinin de ilginç bir tesadüf olduğunu belirten Dinçer, belediyenin otopark sevdasına kütüphaneyi kapattığını söyledi. Dershaneye gidecek parası olmayan yüzlerce gencin bu kütüphaneden yararlandığını ifade eden Dinçer, mütüphaneyi kapatanları ve kapatılmasına göz yumanları kınadığını açıkladı.
Basın açıklamasında ÖSS’nin de kaldırılmasını isteyen gençler, ilkokul sıralarından bugüne kurdukları hayallerin üç saatlik sınava endekslendiğini söylediler. Dinçer, “AKP’li Milli Eğitim Bakanı, ‘ÖSS kalkacak YÖGES gelecek’ derken öğrencileri 4 aşamalı ve dershane destekli bir sınavdan geçireceklerini söylüyor. YÖK Başkanı, ‘Bedava okul nerede görülmüş, herkes üniversite mezunu olmamalı’ diyerek zaten belli ölçüde paralı olan eğitimi tamamen paralı hale getirmek istiyor. Eğitim, parası olanın yararlanacağı bir hak durumuna getirilmek isteniyor” dedi.
‘İşçisin sen işçi kal’ deniyor
“Ortaöğretimde OKS yerine SBS getirilerek üniversite yarışı ortaokul birinci sınıfta başlayarak dershane soygununa zemin hazırlanmaktadır” diyen Dinçer, tüm bu uygulamalarla yoksul işçi-emekçi çocuklarına eğitim yolunun kapatıldığını, ‘İşçisin işçi kal’ dendiğini vurguladı.
Seçimlerde verilen sözlerin unutulduğunu ve halk çocuklarının eğitim hakkının, paraya tahvil edildiği için engellendiğini belirten Dinçer, “Bizler 11 yıllık eğitim sonunda önümüze çıkarılan bu duvara mahkum olmak istemiyoruz. Her yıl tüm yaşamımızın sınava endekslenmesini istemiyoruz” dedi.
Dinçer, öğrencilerin taleplerini şöyle sıraladı:
*Öğrenciler ilgi ve yeteneklerine göre eğitim almalıdır.
*Eğitim, her aşamada parasız ve bilimsel olmalıdır.
*Eğitim, ülkenin ve halkın ihtiyaçları temelinde verilmelidir.
*Eğitim süreci sonunda herkese iş imkanı sağlanmalıdır.
*İkili ve taşımalı eğitime son verilmeli, okulları tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmalıdır.
*Gençler, açıklamanın ardından geleceklerine sahip çıkma ve ÖSS’nin kaldırılması için mücadele çağrısı yaparak dağıldılar. (Sivas/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tokat’ta mücadele eğilimi

SONRAKİ HABER

İşçiler piknikte buluşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...