21 Mayıs 2008 00:00

Kızıldere’de Hıdırellez şenliği

Almus Ataköy (Kızıldere) Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez şenliği 18 Mayıs’ta yapıldı.

Paylaş

Almus Ataköy (Kızıldere) Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez şenliği 18 Mayıs’ta yapıldı. Bu yılki şenliğe yüzlerce Tokatlı katıldı. Daha önceki şenlikte kene ısırması sonucu bir kişinin yaşamını yitirmiş olmasının katılımı biraz etkileyeceği düşünülse de şenliğe yoğun bir katılım olduğu görüldü. Kene korkusunun katılımı etkilememesi için belediyenin, şenliklerden önce ilaçlama yaptığı belirtildi.
Tokat’ın değişik ilçe ve köylerinden gelen misafirler, kurulan şenlik alanında piknik yapıp eğlendiler. Şenlik alanında jandarmanın yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti.
Protokol konuşmaları ile başlayan şenlik, güreş müsabakaları ile sürdü. Ataköy Belediyesi semah ekibinin gösterisi ve yöresel sanatçıların sahneye çıkması ile devam eden etkinlik akşam 20.00’ye kadar sürdü.
Farklı illerden şenliğe katılan Kızıldereliler ve orada yaşayan Kızıldereliler genel olarak belediyenin kapatılmasına yönelik eleştiriler yaptılar. Belediye yetkilileri henüz belediyenin özel idareye resmi olarak devredilmemesine karşılık gayriresmi bir şekilde özel idare tarafından yönetildiklerini belirttiler. Bilindiği gibi AKP tarafından çıkartılan bir yasa ile nüfusu 2 binden az olan beldelerin kapatılarak özel idareye devri söz konusu. Bu yasadan Tokat’ın birçok beldesi de etkilenmişti. GOP Üniversitesi öğrencileri de şenlik alanında çadır kurdu. (Kızıldere/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Süt üreticileri zor durumda

SONRAKİ HABER

Tokat’ta mücadele eğilimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...