21 Mayıs 2008 00:00

Amasya’da ulaşıma yine zam

Amasyalılar belediyenin ulaşıma sık sık zam yapmasından şikayetçi. Şehir içi yolcu taşıma ücretlerine neredeyse altı ayda bir zam yapılması insanları canından bezdirdi.

Paylaş

Amasyalılar belediyenin ulaşıma sık sık zam yapmasından şikayetçi. Şehir içi yolcu taşıma ücretlerine neredeyse altı ayda bir zam yapılması insanları canından bezdirdi. Son olarak alınan bir kararla tek kullanımlık biletler 1 YTL’den 1.25 YTL’ye çıkarıldı. Manyetik Elmakart uygulamasına geçilmesinden bugüne kadar geçen 1 buçuk yılda 3 kez zamlanan ulaşım ücretlerindeki artış, bilette yüzde 100, öğrenci biletlerinde ise yüzde 150 oldu. Amasya Üniversitesi öğrencileri, eğitim fakültesi ile yüksekokul arasında yarım bilet uygulamasına geçilmesi için imza kampanyası başlatırken, Amasya Emek Partisi il başkanı ise yapılan zamların geri çekilmesini istedi.
Zamlar geri çekilmeli
Emek Partisi İl Başkanı Hulusi Şimşek, yaptığı basın açıklaması ile Elmakart uygulamasının ulaşımda zamların gerekçesi yapıldığını, halkın ve öğrencilerin kartlarına dolum yaptıramadığı için çoğunlukla tek bilet kullandıklarını belirterek, yapılan zammın geri alınması gerektiğini ifade etti. Tek biletlerin çoklu biletler seviyesine çekilmesini isteyen Şimşek, herkesin yapılan zamlara karşı çıkması gerektiğini söyledi.
İmza kampanyası başlattılar
Ulaşım zamlarının geri çekilmesini, tek kullanımlık biletlerin çoklu biletler seviyesine çekilmesini isteyen Amasya Üniversitesi öğrencileri, eğitim fakültesi ile yüksekokul arasında yarım bilet uygulamasına geçilmesi için imza kampanyası başlattı. Öğrenciler, belediyeden zamların geri çekilmesini isterken, valilik ve rektörlüğün bu doğrultuda taleplerinin yerine getirilmesi için yanlarında olmalarını istiyorlar. Ulaşım zammıyla ilgili olarak Eğitim Sen de bir basın açıklaması yaparak uygulamayı eleştirdi. (Amasya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi zehir saçıyor

SONRAKİ HABER

Süt üreticileri zor durumda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...