22 Mayıs 2008 00:00

Hak ihlallerinde ciddi artış var

İHD Diyarbakır Şubesi, insan hak ihlallerinde son dört ayda ciddi bir artış meydana geldiğine dikkat çekti.

Paylaş

İHD Diyarbakır Şubesi, insan hak ihlallerinde son dört ayda ciddi bir artış meydana geldiğine dikkat çekti. İHD Bölge Temsilcisi Mihdi Perinçek, AKP’nin iktidara geldiği yıl ile 2008 yılının son dört ayını karşılaştırarak, son dört ayda yaşanan hak ihlallerinin 2004 yılından daha fazla olduğunu ifade etti.
İHD Diyarbakır Şubesi’nde yapılan basın toplantısında İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, İHD Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ ve İHD Bölge Temsilcisi Mihdi Perinçek ayrı ayrı değerlendirmelerde bulundular. Son dört aylık zaman diliminde yaşanan hak ihlallerine ilişkin hazırlanan basın metnini okuyan İHD Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ, “Zorla kaybedilenleri anma haftası” içinde olduklarını hatırlatarak, “bu haftanın ilan edilişinin üzerinde 13 yıl geçmesine rağmen, birçok toplu mezar bulunmasına rağmen, yıllarca kıyıp olanların cesetleri bulunmuş olmasına rağmen, etkin bir soruşturma başlatılmış değil; failler de cezalandırılmış değildir” dedi. Yalçındağ, dört ay içerisinde yaşanan çatışmalarda 131 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.
Malatya’da 222 kadına taciz ve tecavüz
Yalçındağ, Sakarya’daki linç girişimini de hatırlatarak, Kürtlerin ciddi ayrımcılığa tabi tutulduğunu dile getirdi. Yalçındağ, Tuzla tersanelerinde sadece sekiz ayda 22 işçinin yaşamını yitirmesinin iş kazası olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, AKP Hükümeti’nin ölümlere ve trajedilere kayıtsız kaldığını söyledi. Yalçındağ, geçtiğimiz dört ay içinde kadınlara yönelik şiddetin de arttığını belirtti. Yalçındağ, sadece Malatya Emniyet Müdürlüğü’nün verilerine göre 222 kadının Malatya’da taciz ve tecavüze uğradığını belirterek, “Yine bizim tespitlerimize göre de gerçekleşen 242 vakada toplam 12 kadın öldürüldü” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Operasyon ve kuraklık hayvancılığı bitirdi

SONRAKİ HABER

Anılarla yüklü iki kitap

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...