22 Mayıs 2008 00:00

Hapisane idareleri genelgeyi uygulamıyor

Merhaba. Bulunduğumuz Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde tüzük ve genelgeleri aşan baskılarla karşılaşıyoruz.

Paylaş

Merhaba. Bulunduğumuz Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde tüzük ve genelgeleri aşan baskılarla karşılaşıyoruz. Devletin yetkili ağızları demokrasiden, hukuk devletinden bahsediyorlar. Peki baskılarda, hak gasplarında sınır tanımayan hapishane idareleri bu devletin hangi kurumlarınca yönetiliyor?
Yedi yıl süren ölüm orucuna 22 Ocak 2007’de Adalet Bakanlığı’nın yayınladığı 45/1 Nolu genelgesiyle ara verildi. Bu ülkenin Adalet Bakanı ve yetkilileri kamuoyu önünde söz verdi genelge yayınladı. Bugün hapishane idareleri Adalet Bakanlığı’nın genelgesini uygulamamak için ellerinden geleni yapıyor.
Genelge tutuklu ve hükümlülerin hiçbir şarta bağlanmadan 10 kişinin haftada 10 saat sohbet etmesini sağlıyor. Ama genelge yayınlandığı tarihten bu yana çok az cezaevinde bir süre uygulandı yada hiç uygulanmadı. Üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen halen genelgeye uyulmuyor.
Genelgeyi uygulamayacağını açıkca beyan eden hapishane idareleri hakkında en ufak işlem dahi yapılmaktadır. Bu verilen sözlerin sahiplerinin kamuoyunu ve bizleri aldattığını gösterir. Bu oyalamalarla, sözlerle ne yapmaya çalışıyorlar? Tekrardan ölüm orucuna başlayıp başlamayacağımızı mı, gücümüzü mü sınamaya çalışıyorlar. Gerekirse bir 7 yıl daha direnmekten çekinmeyiz.
Hapishane idareleri uygulamama nedeni olarak, yer, personel yetersizliği gibi gerekçeler gösteriyorlar. Öte yandan Adalet Bakanlığı’nın talimatı ile milyarlarca masraf yaparak sohbet odalarına güvenlik kamerası yerleştiriyorlar.. Bu örnek de Adalet Bakanlığı’nın genelgeye bakış açısını gösteriyor.
19 Nisan 2008’de DİSK Genel Merkezi’nde 45/1 No’lu Genelge’nin uygulanmadığını kabul eden Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin “harfiyen uygulama konusunda Adalet Bakanı olarak ben bu işin takipçisi olacağım” demiştir. Bizler bu sözlerin ve genelgenin harfiyen uygulanması için konunun takipçisi olacağız, sizin de konunun takipçisi olmanızı istiyoruz. Sevgiler, selamlar
İlyas Argun-1 Nolu
F Tipi Cezaevi (TEKİRDAĞ)
ÖNCEKİ HABER

İnsanlık suçu olan tecrit çözülmeden orta yerde duruyor

SONRAKİ HABER

İstihdam paketi değil dert paketi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...