23 Mayıs 2008 00:00

Şemdinli sanığı Çavuş ikinci kez cinayetten tutuklandı

Şemdinli’de Umut Kitapevi’nin bombalanmasından sonra çıkan olaylarda, ateş açarak, bir kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan Uzman Çavuş Tanju Çavuş, Isparta’da başka bir cinayete karıştığı gerekçesiyle ikinci kez tutuklandı

Paylaş

Şemdinli’de Umut Kitapevi’nin bombalanmasından sonra çıkan olaylarda, ateş açarak, bir kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan Uzman Çavuş Tanju Çavuş, Isparta’da başka bir cinayete karıştığı gerekçesiyle ikinci kez tutuklandı.
Alınan bilgilere göre Isparta’da yaşayan Salih Uçar, yaklaşık 2 ay önce, arabasını satmak için Eğirdir İlçesi’ne gitti. Yakınları uzun süre haber alamayınca, polise haber verdi. Başlatılan incelemede, Uçar’ın otomobili Aydın’ın Söke İlçesi yakınlarında terk edilmiş olarak bulundu. Uçar’ın son olarak, Can Eraltan, Filiz Yamaç ve Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda görevli Uzman Çavuş Tanju Çavuş’la görüştüğü belirlendi. Bunun üzerine 3 zanlı gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Tanju Çavuş ve Can Eraltan tutuklandı, Filiz Yamaç serbest bırakıldı. Salih Uçar’ın cesedi, tüm aramalara rağmen bulunamadı.
Tanju Çavuş, 9 Kasım 2005 tarihinde, Hakkari Şemdinli’deki Umut Kitapevi’nin bombalanmasını protesto eden halkın üzerine ateş açarak Ali Yılmaz adlı vatandaşın ölmüne 5 kişinin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. Çavuş, ilk duruşmada serbest bırakılmıştı. (Isparta/DİHA)

Şiddete yatkınlar
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Şemdinli Davası avukatlarından ve Van Barosu Başkanı Ayhan Çabuk, bölgede uzun süre profesyonel askerlik yapan ,çatışmaların içinde ölmek ve öldürmek üzerine kurulmuş bir hayat sürdüren bu insanların, ortalamanın üstünde suç eğilimi gösterdikleri değerlendirmesinde bulundu. Diyarbakır Barosu Avukatlarından Sezgin Tanrıkulu da, bu olayların ve benzer kişilerin çatışma sendromu yaşayan tüm toplumlarda görüldüğünü söyledi.
ÖNCEKİ HABER

‘Kuraklığın sorumlusu hükümettir’

SONRAKİ HABER

Hürriyet’in kafası karışık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...