23 Mayıs 2008 00:00

Potada final serisi pazar günü başlayacak

Basketbol Ligi’nde 2007-2008 sezonunun şampiyonunun belirleneceği play-off final serisi 25 Mayıs Pazar günü İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacak ilk maçla başlayacak.

Paylaş

Basketbol Ligi’nde 2007-2008 sezonunun şampiyonunun belirleneceği play-off final serisi 25 Mayıs Pazar günü İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacak ilk maçla başlayacak.
Ligde 30 haftalık normal sezon, play-off çeyrek ve yarı final mücadelelerinin ardından sona gelinirken, Fenerbahçe Ülker ile Türk Telekom, şampiyonun belirleneceği final serisinden mutlu sona ulaşmak için mücadele edecekler.
Ligde normal sezonu üçüncü sırada bitiren Fenerbahçe Ülker ile dördüncü sırada tamamlayan Türk Telekom, şampiyonunun belirleneceği final serisindeki ilk maçta, 25 Mayıs Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda saat 17.00’de karşı karşıya gelecek.
Serideki ikinci maç yine Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacak. Final serisinin üçüncü ve dördüncü maçları Ankara’da oynanırken, gerektiği takdirde beşinci maç İstanbul’da, altıncı maç Ankara’da ve son maç da yine İstanbul’da yapılacak.
Bu arada serinin detaylı programının daha sonra açıklanacağı duyuruldu.
Geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe Ülker’in lig tarihinde toplam 2 şampiyonluğu bulunurken, henüz şampiyonluğa ulaşamayan Türk Telekom ise en son 1996-1997 sezonunda final oynadı.
Bu sezon 3 kez karşılaştılar
Beko Basketbol Ligi’nde şampiyonun belirleneceği final serisi 0-0 eşitlikle başlayacak ve 4 maç kazanacak takım 2007-2008 sezonu şampiyonu olacak.
Fenerbahçe Ülker ile Türk Telekom bu sezon ikisi lig, biri de Türkiye Kupası olmak üzere toplam üç kez karşı karşıya geldiler.
Sezonun ilk maçında Fenerbahçe Ülker, evinde konuk ettiği rakibini 99-93 mağlup ederken, ikinci devre Ankara’da oynanan maçta 84-72’lik skorla gülen taraf Türk Telekom oldu. Rakipler, Türkiye Kupası yarı finalinde Ankara’da da karşı karşıya geldiler, bu maçtan da 73-72’lik skorla galip ayrılan Türk Telekom, önce adını finale yazdırdı, ardından da kupanın sahibi oldu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Başladığımız yerin gerisindeyiz...

SONRAKİ HABER

Babacan: Ortak bir zemin oluşturuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa