23 Mayıs 2008 00:00

Hastanelerdeki saldırılar hız kesmiyor


Hastanelerde yaşanan sağlık personeline saldırı olaylarının en sonuncusu Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (Yeşilyurt Devlet Hastanesi) yaşandı.
21 Mayıs Çarşamba akşamı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde saat 20.00 sularında Triyajda görevli acil tıp teknisyenleri, nöbet devri sırasında, hasta yakınları tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonucu acil tıp teknisyeni Emre Gelmez darp ve travma nedeniyle hastane beyin cerrahi servisine yatırıldı.
Konu ile ilgili olarak SES İzmir Şubesi ve Pratisyen Hekimler Derneği İzmir Şubesi, hastane çalışanlarının katılımıyla dün öğle saatlerinde Hastane Acil Servis önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan SES İzmir Şube Başkanı Ergün Demir, yetkililerin basına ve kamuoyuna yaptıkları açıklamalarla beklentileri yükseltilen ve en kısa sürede problemlerinin çözüleceğini düşünen hastaların, sistemdeki aksaklıklar nedeniyle umduklarını bulamamaları sonucu sağlık çalışanlarına şiddet uyguladığını belirtti.
Demir, kısa bir süre önce, SES ve Pratisyen Hekimler Derneği olarak hazırladıkları, acil servislerde yaşanan sorunlar ve şiddet konulu raporun İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne iletmelerine ve önlem alınmasını istemelerine rağmen şiddetin devam ettiğini belirterek, “Sorumlular hakkında yasal işlemlerin ve gelişmelerin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et