24 Mayıs 2008 00:00

Müdür peşin aldığı parayı dağıtmıyor

Eğitim Sen Ordu Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün banka ile yaptığı maaş protokolü nedeniyle, eğitim emekçilerinin hakkı olan promosyon ödentilerinin ödenmediğini bildirdiler

Paylaş

Eğitim Sen Ordu Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün banka ile yaptığı maaş protokolü nedeniyle, eğitim emekçilerinin hakkı olan promosyon ödentilerinin ödenmediğini bildirdiler. İl Milli Eğitim Müdürü’nün kendisine peşin ödenen parayı hesabında tuttuğunu iddia eden eğitim emekçileri, haklarının bir an önce kendilerine ödenmesini istediler.
Ordu Merkez Şadırvan önünde basın açıklaması yapan eğitim emekçileri adına konuşan Eğitim Sen Ordu Şube Başkanı Ahmet Süngü şunları söyledi: “Adımıza, iznimiz olmadan sözleşme yapacaksın ve biz bunların neler olduğunu bilmeyeceğiz. Ne güzel... Adımıza 2.450.000 YTL peşin para alacaksın ve bu parayı hesabında tutacaksın. Ne güzel... Önce birim ve kurum amirlerinin haklarını gasp edeceksin, sonra komisyonun görev ve haklarını gasp edeceksin, ses çıkmayınca ben yaptım oldu anlayışı ile eğitim çalışanlarının haklarını da gasp etmeye çalışacaksın. Eğer bunun gerçekleşeceğini sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Buna izin vermeyeceğiz. Yetkiniz olmadan yaptığınız bu sözleşme geçersizdir. İyi niyetle yaptığımız tüm uyarılara rağmen hala gaspınız devam etmektedir. Artık söz bitmiştir. Bu günden itibaren ister hakkımız olan 1.750 YTL’yi hesabımıza yatırın, isterseniz yatırmayın. Biz eğitim emekçileri gasp ettiğiniz, bizim hakkımız olan parayı nasıl alacağımızı çok iyi biliriz.”
Ayrıca Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Çağlar Düzgün de, eğitim emekçileri adına, İnsan Hakları Kurulu’na şikayet dilekçesi verdi.
Basın açıklamasına katılan 150 eğitim emekçisi, açıklamanın ardından topluca İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdüler. Müdürlük binasındaki çalışanları ziyaret eden eğitim emekçileri, “sağlıklı ve promosyonsuz günler” dilediler. (Ordu/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kaybeden yine işçiler

SONRAKİ HABER

Dünya kenti Side'de sendikaya tahammülsüzlük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...