24 Mayıs 2008 00:00

Hayat Televizyonu'na destek; ama nasıl?

Evrensel gazetesi ve Hayat Televizyonu benim açımdan hayat içerisinde ekmek ve su gibi, ihtiyaçlarım arasında en önde gelir. Reklamlardaki ihtiyaç kredisi gereksinimi gibi sahte ve marjinal değildir

Paylaş

Evrensel gazetesi ve Hayat Televizyonu benim açımdan hayat içerisinde ekmek ve su gibi, ihtiyaçlarım arasında en önde gelir. Reklamlardaki ihtiyaç kredisi gereksinimi gibi sahte ve marjinal değildir.
Hayat Televizyonu ve Evrensel gazetesinin bu anlamda yaşatılması, geliştirilmesi ve önemi itibarıyla daha da güçlendirilmesi gerektiğini düşündüm. Televizyon ve gazetemizin biz emekçiler açısından ne kadar acil bir ihtiyaç olduğu her geçen gün daha da anlaşılmaktadır.
Düşündüm; 1 ay sigarayı bırakıp kampanyaya destek verme fikri bende yoğunluk kazandı. Hiç zaman kaybetmeden aynı gün Hayat Televizyonu yazılı bir kumbara aldım ve eve götürdüm. Her gün sigara alırcasına, parayı bu kez TEKEL'e değil benim için olmazsa olmaz olan, yani bana hayat veren damarlarımdaki kana katkı sunmaya başladım.
Mevsimlik, günü birlik işçi olduğumdan için gönlümden geçen 100 YTL'yi bir kere de vermem olanaksız. Ancak mümkünü her gün zehre verdiğim 3.5 YTL'yi günlük kumbaraya atarak biriktirebilirim.
Bu kampanyayı kendi alanlarımızda da geliştirmeyi düşünüyoruz. Sigara içmeyen arkadaşlar da çıkacaktır. Her insanın muhakkak bir lüksü vardır. Yeter ki, davayı bebek örneğinde olduğu gibi kavramak, özümsemek ve ona inanmak; tüm zorlukları, barikatları ve engelleri yenmek için yeter de artar; bu 'artan' bizim geleceğimizdir. Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya, güzel yarınlar ve umutlar bırakabilmektir.
Bu duygu ve düşüncelerle yazımı bitirmeden tüm Evrensel gazetesi ve Hayat Televizyonu çalışanlarına, emeği geçen tüm yazar-çizer ve aydınlarımıza, yaşanılabilir bir dünya kurmak isteyen tüm emekçilere sonsuz teşekkürler, saygılar sevgiler. İyi ki varsınız, iyi ki varız. Daha da 'varlık'lı yarınlara… Hoşça kalınız.
İlyas Özhan
(Derince/KOCAELİ)
ÖNCEKİ HABER

Belediyeden farklı hizmet

SONRAKİ HABER

Kaybeden yine işçiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...