26 Mayıs 2008 00:00

ODTܒde kantin boykotları yayılıyor

ODTܒde bazı yurt kantinlerindeki fiyatlarının çok yüksek olmasından, yemeklerin kalitesizliğinden şikayetlerini dile getirmek için 3 yurtta başlayan boykot kazanımlar elde ediyor. Kazanımları gören öğrenciler de diğer yurtlarda boykot kararı aldılar

Paylaş

ODTܒde bazı yurt kantinlerindeki fiyatlarının çok yüksek olmasından, yemeklerin kalitesizliğinden şikayetlerini dile getirmek için 3 yurtta başlayan boykot kazanımlar elde ediyor. Kazanımları gören öğrenciler de diğer yurtlarda boykot kararı aldılar.
İsa Demiray Yurdu öğrencileri boykotlarının 8’inci gününde taleplerini kantin işletmecisine kabul ettirdiler. “Yapınca Oluyormuş” başlıklı bildiri hazırlayan öğrenciler, gıda fiyatların düşürüldüğünü duyurarak, diğer yurtlarda başlayan boykotlara destek vereceklerini belirttiler. Bildiride “İsteklerimizi gerçekleştirmek mevkii makam sahibi insanların elinde değil bizim elimizde” sözlerine yer verilerek tüm ODTÜ öğrencilerini pahalılığa karşı mücadeleye davet edildi.
Refika Aksoy Yurdu ile 4’üncü Yurt’ta boykot sürüyor. 4’üncü Yurt öğrencileri yurtta kalanlara ücretsiz çay ve su ikram ederken, Yurtlar Müdürlüğü’nde görevli olduğu öğrenilen bir kişinin gelip “Okulda izinsiz çay satamazsınız” demesi üzerine öğrenciler görevliye de çay ikram etti. 4’üncü Yurt öğrencileri sadece kantin fiyatlarının pahalı olduğu için değil, kantinde hijyenik koşulların sağlanmadığı ve kantin çalışanlarının sosyal güvencelerinin sağlanmadığı içinde boykotta olduklarını söylediler. Aynı akşam kantin işletmecisi ile yapılan görüşmede yurt temsilcileri kantin işletmecisine bir fiyat listesi sundu. Listede bulunan çoğu kalemde indirim yapacağını söyleyen işletmeci, kantinde en çok tüketilen ekmek arası yiyecekler ve tabldotta indirime gitmeyeceğini açıkladı. Daha sonra yurt öğrencileri kantinde bir araya gelerek bir toplantı düzenleyen 4’üncü Yurt öğrencileri asıl ihtiyaçlarında indirim yapılmadığı için boykota devam kararı aldılar.
3’ünce ve 8’inci yurt öğrencileri de kendi yurtlarında kantin sorunlarını ve boykotları değerlendirmek üzere bir araya geldiler. 8’inci yurtta kantin işletmecisi ile uzlaşmaya varılamadı. 3’üncü yurt öğrencileri ise kantin fiyatlarının düşürülmesi, yemek gramajının ve çeşidinin arttırılması, kantinin daha geç saatte kapanması için imza toplamaya başladılar. Yurtlar Bölgesi’nde bulunan 2, 3, 4, 6, 8 ve 9’uncu yurtlardan öğrenciler ortak toplantılar düzenleyerek pahalılığa ve rektörlüğün bakış açısına karşı nasıl tutum alacaklarını tartışıyorlar. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TRT’nin Kürtçe kanalı geliyor

SONRAKİ HABER

Muhasebecilerin panayır gibi seçimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...