26 Mayıs 2008 00:00

Yazar Aydın Aydemir hayatını kaybetti

‘Nâzım Nâzım’, ‘Her Şeye Rağmen’, 12 Mart’a dair ‘Nasıl Unutulur’ kitaplarının yazarıydı.

Paylaş

Yazar Aydın Aydemir’in, Aydın’ın Didim İlçesi’ndeki, evinde başına dayadığı av tüfeğini ateşleyerek intihar ettiği iddia edildi. Gözyaşlarına boğulan yakınları ise, Aydemir’in intihar etmesi için hiçbir neden bulunmadığını söyledi.
Ünlü şair Can Yücel’in yakın arkadaşlarından olan Yazar Aydın Aydemir’in cenazesi, polisin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Didim Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Neriman Aydemir, eşinin intihar etmesini gerektirecek, bilinen hiçbir sorunu bulunmadığını, neden böyle bir şey yaptığına anlam veremediklerini söyledi.
Yazar, Aydın Aydemir, 1968 yılında ünlü şair Nâzım Hikmet’in kız kardeşi Samiye Yaltırım ve eşi Seyda Yaltırım’ın arşivinden yararlanarak, ‘Nâzım’ isimli kitabını yazdı. Kitap, 20 yıl sonra, ‘Nâzım Nâzım’ adıyla yeniden basıldı. Kitabın bir bölümü Cumhuriyet Gazetesi’nde o dönemde, seri röportaj olarak, yayımlandı. Yazarın, 2000 yılında, devrimci şoför İdris’i anlattığı ‘Her Şeye Rağmen’ adlı kitabı, 2004 yılında da 12 Mart dönemini konu alan ‘Nasıl Unutulur’ adlı kitapları piyasaya çıktı. Yazar Aydemir, ayrıca Puşkin’in ‘Çingeneler’ adlı romanını da Türkçe’ye uyarladı. Aydemir, aynı zamanda ‘Mavi Didim’ isimli yerel gazetede de köşe yazısı yazıyordu.
3-4 saat önce görüştüm
Aydemir ile ölmeden 3-4 saat önce görüştüğünü belirten yakın dostu İbrahim Maden, Aydemir’in kesin ölüm nedenini bilmediklerini, bütün delillerin savcılıkta olduğunu belirtti. Savcılık raporu geldikten sonra ‘nedenin’ öğrenileceğini vurgulayan Maden, sadece tahminlerde bulunabileceklerini ifade etti. Aydemir’in Alzheimer hastası olduğunu dile getiren Maden, “İnternetten hastalığının sonuçlarını araştırıyordu. Kötü sonuçlarını öğrenince, Alzheimer’dan ölmektense böyle ölürüm demiş olabilir” diye konuştu. Maden, Aydemir’in herhangi bir not bırakmadığını da vurguladı. (Aydın/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Deli, 7’de kaldı

SONRAKİ HABER

KONUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...