26 Mayıs 2008 00:00

Deli, 7’de kaldı

Eurovision şarkı yarışmasını kazanan, İngilizce ‘Believe’ şarkısıyla Rusya oldu. Mor ve Ötesi, Deli ile yedinci

Paylaş

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen 53. Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinciliği Rusya kazandı. Dima Bilan’ın seslendirdiği “Believe” adlı şarkıyla 272 puan toplayarak ilk sırada yer alan Rusya’yı, 230 puanla Ukrayna, onu da 218 puanla Yunanistan izledi. Yarışmaya “Deli” adlı parçayla katılan Mor ve Ötesi grubu, 7. oldu.
Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi “Deli” adlı şarkıyla temsil eden Mor ve Ötesi, 12. sırada sahne aldı. Siyah giysileriyle dikkat çekici bir gösteride bulunan Mor ve Ötesi, şarkılarını söyledikten sonra tamamıyla dolu Belgrad Arena Spor Salonu’nda bulunan seyircilerden büyük alkış topladı. Vokalist ve solo gitarist Harun Tekin, şarkının ortalarında şarkıyı sembolize eden deli işaretiyle dikkati çekti.
Sonuçlar açıklandığında, açık ara birinci olan Rusya 272 puan topladı. Onu 230 puanla Ukrayna, 218 puanla Yunanistan izledi. Türkiye ise 138 puanla yedinci oldu. Türkiye’nin 10 puanı Ermenistan’a, 12 puanı Azerbaycan’a vermesi dikkat çekti. Yarışmaya ilk defa katılan Azerbaycan ise ilk 12 puanını Türkiye’ye verdi.
Helsinki’de geçen yıl yapılan yarışmasında birinci olan Sırbistan’ı “Molitva” adlı şarkısıyla temsil eden Marija Serifoviç, 53. Eurovision Şarkı Yarışması’nın açılışını yaptı. Sırp televizyonu RTS’nin yönetimi altında yayınlanan 53. Eurovision Şarkı Yarışmasının finali, Avrupa’nın yanısıra İspanyol resmi televizyon istasyonu TVE tarafından kablodan ABD, Güney Amerika, Kuzey Afrika, Avustralya, Japonya’dan da izlendi. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Meclis’te TRT Kanunu’na kaldığı yerden devam

SONRAKİ HABER

Yazar Aydın Aydemir hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...