26 Mayıs 2008 00:00

Limter-İş Sendikası’ndan 16 Haziran’daki greve çağrı

Limter-iş sendikası tersanelerde yaşanan iş cinayetlerinin durdurulması için, 16 Haziran’da Tersanelerde yapılacak greve çağrıda bulundu.

Paylaş

Limter-iş sendikası tersanelerde yaşanan iş cinayetlerinin durdurulması için, 16 Haziran’da Tersanelerde yapılacak greve çağrıda bulundu.
Limter-iş, BES 3 No’lu Şube, Emekli Sen, Nakliyat-iş, EMEP, ÖDP, SHP, ESP ve SODAP’ın da aralarında bulunduğu bir çok siyasi parti, sendika ve kitle örgütleri tersanelerde yaşanan iş cinayetlerine dikkat çekerek 16 Haziran’da yapılacak greve çağrı yaptı. Kartal Meydanında yapılan basın açıklamasına Tersane işçileri ve aileleri de destek verdi. 2006 yılında hayatını kaybeden İbrahim Levent’in eşi Ruhiye Levent bütün işçi ve emekçilere seslenerek, 16 Haziran’da yapılacak greve destek vermelerini istedi.
2005 yılında PORGEM Tersanesi’nde yaşamı yitiren Ekrem Bektaş’ın annesi Emine Bektaş da, tersane kapatılarak iş cinayetlerinin önlenemeyeceğini vurguladı. İş cinayetlerinin önüne geçilebilmesi için ‘önlem’ alınması gerektiğini belirten Bektaş, bütün duyarlı kamuoyunu yapılacak greve katılmaya çağırdı.
Suç duyurusunda bulunacaklar
Eyleme destek veren DİSK Genel Merkezi yöneticilerinden Ali Rıza Küçükosmanoğlu da tersanelerde yaşanan ölümlerin karşısında duyarlı kamuoyunu 16 Haziran’ da yapılacak greve destek vermeye çağırdı. DİSK olarak tersanelerde yaşanan iş cinayetlerinin takipçisi olacaklarını dile getiren Küçükosmanoğlu, Limter İş sendikasına yönelik patronları yapmış olduğu suçlamaları kabul etmediklerini ifade ederek bu suçlamaları yapan tersane patronları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Eylemde tersanelerde çalışan işçilerin çocukları Elif Yelli ve Ebru Kulaksız birer şiir okudu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

SONRAKİ HABER

TZD’den hükümete çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa