27 Mayıs 2008 00:00

hortum süleyman

5 yaşındayken ablasının giyeceklerini ve süs eşyalarını saklayarak, iade karşılığında ablasından çikolata ve şekerleme isterdi küçük Süleyman!

Paylaş

5 yaşındayken ablasının giyeceklerini ve süs eşyalarını saklayarak, iade karşılığında ablasından çikolata ve şekerleme isterdi küçük Süleyman! Biraz büyüyüp ilkokula başladığında, arkadaşlarına para karşılığında kopya hazırlamaya başladı. Lise yıllarında 10’dan fazla kızla çıkmaya başladı! Her birine ayrı ayrı doğum tarihi söylüyor, her doğum tarihi geldiğinde kızlardan doğum günü hediyesi alıyordu! Okul bittikten sonra tam bir serseri oldu! Önce mahallenin ganyan bayiine uğramaya başladı. Kısa sürede oradaki ortamı çözerek para karşılığında tüyolar vermeye başladı. O gün ya da ertesi gün koşacak atların hemen hemen tümü hakkında konuşuyor, tutanlar için “Ben demedim mi” diyor, tutmayanlar için ise “Ara sıra olur” diyordu! Bunu para karşılığında öğrenmek isteyenleri ise bir kenara çekiyor, tüyo vermeye başlıyordu:
- Daha şimdi atın yanından geliyorum ağabey, at çok iyi ve rahat! Yemeğini yedi suyunu içti! Seyis ile konuştum, geçen gün biraz isal olmuş ama koşu öncesi çok iyi!
Bir süre sonra bu işi de bıraktı. Kendini içkiye ve kumara verdi. Yalnız herkes gibi kumar oynamıyor, tanıdığı kabadayılar sayesinde erketeye yatıyordu. Bir ara komşusunun karısı Nagidar’a taktı kafayı. Kocasının evde olmadığı bir gün kapıdan içeri süzüldü, Nagidar’ı çırılçıplak banyoda yakaladı ve bir güzel fotoğrafladı. Sonra da kocasına evin tapusu karşılığında geri verdi resimleri. Ama iyi tarafına gelmişti Süleyman’ın, adamı evinden çıkartmadı. Kira karşılığında oturmasına izin verdi!
Bir ara siyasete atıldı, adının sonuna “bey” eklendi! Süleyman Bey kısa zamanda delege de oldu! Her oy isteyene “mutlaka sana vereceğim” diyordu! Yüklü de para kazandı! Ama sıkıldı, daha doğrusu delegelik ve üyelik kendine göre değildi! Tekrar dönmek ve daha büyük hedeflere doğru yürümek için ayrıldı siyasetten. Orada tanıştığı kişiler aracılığı ile büyük bir şirketin muhasebe bölümünde işe girdi. Kısa zamanda patrona sevdirdi kendini. Noterden “şirket adına yetkilidir” diye yazı bile çıkardı. Zaten ne olduysa ondan sonra oldu, yüklüce çektiği bir miktarı kaşla göz arasında yok etti! Sorana da “Gasp ettiler, kafamı gözümü yardılar!” diyerek bu olaydan da yırttı! Polise bile konuşmadı!
Parayı götürünce emlak işine girdi. Demir ve çimentodan bir hayli kısarak yaptığı evlerden çok paralar kazandı. Mazot ve benzin işlerinde de iyi para vardı, onları da denedi! Hatırı sayılır kişiler aracılığı ile yüklüce krediler çekti, almak istediği ihaleleri aldı, istemediğini almadı. Allah yürü ya kulum demişti, o da yürüyordu! Tekrar siyasete atıldı, çünkü yazılı ve görsel basın bu aralar üstüne çok geliyordu. Kimileri ona Süleyman Bey değil, Hortum Süleyman diyordu! İlk genel seçimde milletvekili oldu, dokunulmazlık hakkını eline aldı! Biraz rahatlamıştı! Bakalım ileriki günler ne getirecekti...
Veli Bayrak [velibayrakveli@hotmail.com]
ÖNCEKİ HABER

yüzme

SONRAKİ HABER

Ceylanpınar’da ÖSS adayları için konferans

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...