28 Mayıs 2008 00:00

Talat çözüm konusunda iyimser

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorunu konusunda bu yılın sonuna kadar bir çözüme ulaşılması konusunda iyimser olduğunu ifade etti

Paylaş

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorunu konusunda bu yılın sonuna kadar bir çözüme ulaşılması konusunda iyimser olduğunu ifade etti.
Talat, Brüksel’de Associated Press’e verdiği demeçte, Kıbrıs konusunda gelecek ay yüz yüze görüşmelere başlanması ve yıl sonuna kadar bir çözüme ulaşılması konusunda hala ümitli olduğunu belirtti. Kıbrıs Rum Yönetimi Devlet Başkanı Dimitris Hristofyas ile, doğrudan müzakereler yapılmasını bugüne kadar engelleyen farklılıkları giderebilecekleri konusunda iyimser olduğunu belirten Talat, “İyimserim, çünkü Rum kesimi tarafında bir değişim var. Yıl sonuna kadar bir çözüme ulaşmak mümkün olabilir” dedi.
Bir anlaşmaya ulaşmak için bulunulan önceki girişimlerde birçok teknik çalışmanın halihazırda yapıldığını sözlerine ekleyen Talat, yüz yüze görüşmelerde, aralarında mülkiyet hakları, iktidar paylaşımı ve güvenlik konularının bulunduğu zorlu alanlara odaklanılacağını söyledi. Talat ayrıca, AB yetkililerinden, çözüm için Kıbrıs Rum tarafına baskıyı sürdürmelerini istedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Gecikmiş ve yetersiz bir düzenleme

SONRAKİ HABER

Babacan AB Ortaklık Konseyine katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...