28 Mayıs 2008 00:00

Terim’in zor kararı

Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek 23 kişilik resmi milli takım listesi bugün UEFA’ya bildirilecek

Paylaş

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in, (A) Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası aday kadrosunu bugün 23 kişiye indirerek UEFA’ya resmi listeyi bildirmesi gerekiyor. Ancak Terim’in isteği üzerine federasyon tarafından UEFA’ya başvuru yapılarak, “29 Mayıs’ta Finlandiya ile hazırlık maçımız var. Sakatlık riskini göze alarak 23 kişilik EURO 2008 kadromuzu maçtan hemen sonra bildirmek istiyoruz” denildi.
Başvuruya henüz cevap gelmedi. Bu talep olumsuz sonuçlanırsa bugün mesai saati bitimine kadar 23 kişilik kadro UEFA’ya bildirilmek zorunda kalınacak.
Bilindiği gibi Almanya kampında 27 futbolcu bulunuyordu. Gökhan Gönül’ün sakatlığı ile bu rakam 26’ya düşmüştü. Aday kadrodan 3 futbolcu daha UEFA’ya verilecek listeden çıkarılacak. Teknik direktör Fatih Terim, tercihlerinde oldukça sıkıntılı anlar yaşıyor.
Kadro tercihinde oldukça zorlanan Fatih Terim, Servet Çetin’in sakat olmasıyla daha da endişelenmiş durumda. Terim, Servet’in yetişememe olasılığına karşın Emre Aşık ve Emre Güngör’ü elinde bulunduruyor. Bu iki oyuncunun yanı sıra Uruguay maçının ikinci yarısında stoper mevkiinde denenen Mehmet Topal da Terim’in jokeri konumunda. Savunma hattındaki en güçlü adaylar; Servet Çetin, İbrahim Kaş ve Emre Güngör...
Aday kadroda 8 orta saha oyuncusu bulunduran Fatih Terim, bu bölgeden de en az bir kişiyi kadro dışı bırakacak. Burada en güçlü aday ise Ayhan Akman olarak gösteriliyor... Hücum hattındaki adaylar arasında ise Mevlüt Erdinç ve Halil Alıntop’un kadro dışı kalma olasılıkları yüksek. (SPOR SERVİSİ)
Anket sonuçları umutlu
Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen ankete katılan taraftarlar, Türkiye’nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde (A) Grubu’nu ikinci sırada tamamlayacağına inanıyor. Federasyonun internet sitesinde düzenlenen ve halen devam eden ankette şu ana kadar 77 bin 476 kişi oy kullandı. Ankete katılan taraftarların yüzde 51’i Milli Takımın grupta ikinci olacağı yönünde görüş bildirdi.
‘’Sizce (A) Milli Takımımız, İsviçre, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti ile eşleştiği 2008 Avrupa Şampiyonası Finalleri A Grubu’nu kaçıncı sırada bitirir?’’ sorusuna katılımcıların verdiği oyların dağılımı şöyle:
1. Sırada: Yüzde 23
2. Sırada: Yüzde 51
3. Sırada: Yüzde 13
4. Sırada: Yüzde 13
Ankete mart ayında katılan 32 bin 102 katılımcının yüzde 51’i yine (A) Milli Takımı’ın grubu ikinci sırada bitireceği yönünde görüş belirtmişti. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Yılın ‘altın adamları’ belli oldu

SONRAKİ HABER

Deniz’e saldırı bardağı taşırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...