29 Mayıs 2008 00:00

PETKİM işçileri teyakkuzda

PETKİM işçileri fabrikalarını özelleştirmecilere teslim etmemekte kararlı. PETKİM’in devredilmesine ilişkin haberlere tepki gösteren işçiler, ‘Yargı kararını açıklayana kadar devir yapılamaz’ dediler.

Paylaş

PETKİM işçileri fabrikalarını özelleştirmecilere teslim etmemekte kararlı. PETKİM’in devredilmesine ilişkin haberlere tepki gösteren işçiler, ‘Yargı kararını açıklayana kadar devir yapılamaz’ dediler.
PETKİM A Kapısı önünde dün saat 08.00’da bir araya gelen işçiler hükümeti ve ihaleyi alan Socar-Turkas şirketini bir kez daha uyardılar. Burada açıklama yapan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Salih Aydın, özelleştirmeye karşı mücadelede kararlı olduklarını söyledi. Danıştay 13. dairesine açtıkları davayı bir üst mahkemeye taşıdıklarını hatırlatan Aydın, yargıdan satışın iptali kararı çıkacağına emin olduklarını belirtti. SEKA ve Seydişehir Alüminyum özelleştirmelerini hatırlatan Aydın, “Yargı, SEKA’nın ve Seydişehir Alimünyum’un satışını iptal etti, ancak hükümet yargı kararları yerine kendi kararlarını uyguluyor. Biz testi kırılmadan uyarıyoruz, burası SEKA, Seydişehir değil” dedi.
IMF politikaları doğrultusunda yatırım yapılmaması ve işçi açığı kapatılmadığı için PETKİM’in yüzde 90 olan Pazar payının yüzde 20’ye düşürüldüğünü vurgulayan Aydın, şöyle devam etti: “PETKİM yeni bir PETKİM daha yapabilir, bizi rahat bıraksınlar yapalım. Hükümettekilerin yaptığı ise sadece dışarıdan söylenenleri uygulamak. Ama bunlara yaptıklarının hesabı sorulacak.”
Bütün işçilere teyakkuzda olmaları uyarısında bulunan Aydın, “Geriye baktığımızda ne yapmadık diye bir şey olmayacak, gereken her şeyi yapacağız. Fabrikadaki bütün arkadaşlar gece burada yatıp kalkmak ta dahil her şeye hazırlıklı olsun. Gecenin 2’si, 3’ü olsun herhangi bir duyum da olsa haberleşelim. Kimseyi bu fabrikaya sokmayacağız. Omuz omuza olduğumuz sürece hiçbir arkadaşımıza zarar gelmeden özelleştirmeyi durduracağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Praktiker’de sendikaya tahammül yok

SONRAKİ HABER

Uzlaşmacı sendikacılık çıkmaz sokaktır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa