30 Mayıs 2008 00:00

Irak’ın cezasına koşullu af

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), ‘’hükümetin futbola müdahale etmesi’’ gerekçesiyle Irak’a verdiği uluslararası müsabakalardan men cezasını geçici olarak kaldırdı.

Paylaş

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), ‘’hükümetin futbola müdahale etmesi’’ gerekçesiyle Irak’a verdiği uluslararası müsabakalardan men cezasını geçici olarak kaldırdı.
FIFA yetkilileri, Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen 58. FIFA Kongresi’nin ilk gününde, geçtiğimiz pazartesi günü Irak Futbol Federasyonu’na (IFA) verdiği ‘’uluslararası müsabakalardan 1 yıl men cezası’’nın geçici olarak kaldırıldığını açıkladılar.
Irak Hükümeti geçen hafta, Irak Milli Olimpiyat Komitesi ile IFA da dahil, tüm spor federasyonlarının lağvedildiğini açıklamıştı.
Hükümetlerin futbola müdahale etmesine karşı olan FIFA da bunun üzerine, IFA’ya söz konusu cezayı vermişti. FIFA, Irak hükümeti perşembe gününe kadar ‘’fesih kararını ortadan kaldırdık’’ şeklinde yazılı bir açıklama yaparsa, cezanın ortadan kalkabileceğini belirtmişti.
Cezanın kalkması ile birlikte, Irak Milli Futbol Takımı’nın Dünya Kupası elemeleri için pazar günü Avustralya Milli Takımı ile Brisbane’de yapacağı maç iptal edilmemiş oldu.
Dünya futbolunun yönetim organı, cezanın ‘’geçici’’ ve ‘’şartlı’’ olarak kaldırıldığına dikkat çekerken, Irak hükümetinin federasyonlar üzerindeki tutumunun incelenmeye devam edileceğini bildirdi.
Asya Futbol Federasyonları Birliği (AFC) ve IFA yetkilileri ile FIFA yetkililerinin, konuyu görüşmek için önümüzdeki günlerde İsviçre’nin Zürih kentinde biraraya gelecekleri kaydedildi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Aykut Kocaman yeniden Ankaraspor’da

SONRAKİ HABER

Pasta hızla büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...