30 Mayıs 2008 00:00

Emek Partisi 1 Haziran’da Kadıköy’de olacak

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü ‘Barış, kardeşlik ve Kürt sorununa demokratik çözüm için’ 1 Haziran’da Kadıköy’de yapılacak mitinge katılacaklarını duyurdu.

Paylaş

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü ‘Barış, kardeşlik ve Kürt sorununa demokratik çözüm için’ 1 Haziran’da Kadıköy’de yapılacak mitinge katılacaklarını duyurdu.
Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelerek “Barış, kardeşlik ve Kürt sorununa demokratik çözüm için 1 Haziran’da Kadıköyde’yiz” pankartı açan EMEP üyeleri ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ sloganları attı. Basın açıklamasını okuyan EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek Kürt sorununda süren çözümsüzlüğün yılların anti-demokratik uygulamaları da içinde barındırarak herkesin aleyhine işlediğini söyledi. Çatışmalı geçen sürecin başta bölge halkı olmak üzere bütün halkı derinden etkilediğini belirten Gerçek, savaşın ve şiddetin faturasının hep birlikte ödendiğine dikkat çekti. Çözümsüzlükte inat ve ısrar edenlerin acıları artırmakla birlikte Türkiye’nin demokratikleşmesi ve toplumsal yapının özgürleşmesini de geciktirdiğini dile getiren Gerçek, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu demokrat Türkiye için Kürt sorunun çözülmesini istedi.
‘Diyalog yolu açılmalı’
Sorunun çözümü için operasyonların durması gerektiğini vurgulayan Gerçek, çatışma ve gerilime son verilerek diyalog yolunun açılması gerektiğini söyledi. Gerçek, 25 yıla yakın süren çatışmalı ortamda insani kayıpları, acıları ve iktisadi zararları herkesin büyük bedeller ödediğine vurgu yaptı. Hiçbir hükümetin kayıp ve zararları ‘makul ve aklıselim’ bir anlayışla sorgulamaya ve çözmeye yanaşmadığını belirten Gerçek, hükümetlerin tam tersine inkar ve şiddet politikasını sürdürmeye devam ettiğini vurguladı. Kürt sorunun bu ülkenin ve bütün emekçilerin, halkın sorunu olduğunu dile getiren Gerçek, sorunun çözümü için savaşa ve şiddete karşı olan herkesin el ele vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Yeni acılar yaşamak istemeyen herkesin sorunun barışçıl ve demokratik çözümü konusunda çaba içinde olması gerektiğini kaydeden Gerçek, “Anti demokratik uygulamalar bir an önce son bulmalı, dışlayıcı dalga durdurulmalıdır. Bunun için bütün güçlerimizi birleştirmeliyiz. Kürt sorunun demokratik barışçıl çözümü için 1 Haziran’da Kadıköy’de olacağız. Bilinmelidir ki, 1 Haziran mitingi, demokrasinin, barışın, kardeşliğin, hak ve özgürlükleri kazanmanın mitingi olacaktır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

Kocaeli’de Kadıköy’e çağrı yapıldı

Kocaeli Barış Meclisi üyeleri de, yürüyüş yolunda yaptıkları basın açıklaması ile İzmit halkını 1 Haziran’da Kadıköy’de yapılacak mitinge katılmaya çağırdı. Açıklamaya, KESK MYK üyesi Dilek Aslan da katıldı.
ÖNCEKİ HABER

TSK uçakları Hakurk’u vurdu

SONRAKİ HABER

Kadıköy Meydanı ‘Barış Meydanı’ olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...