30 Mayıs 2008 00:00

Gün birlik günüdür

Ben 75 yaşındayım. Siyasi deneyimim 1963 yılında İşçi Partisi’nde başladı ve halen devam etmektedir.

Paylaş

Ben 75 yaşındayım. Siyasi deneyimim 1963 yılında İşçi Partisi’nde başladı ve halen devam etmektedir. Deneyimim gösteriyor ki gün artık birlik olma dayanışma içinde mücadele etmenin günüdür.
Güzel Türkiye’nin ezilen insanları ezilen Aleviler, ezilen Kürtler, ezilen emekçiler tüm ezilen insanlar el ele verelim sömürüye talana karşı duralım. Özgürlükçü görünen özgürlüğümüzü elimizden almak isteyen bu talancılara karşı tek yumruk olalım. Doğru neyse onu bulalım, ille de benim söylediğim doğrudur diye ısrar etmeyelim. Dünyada doğru bir tanedir. O doğru işçi sınıfının yüce ideolojisidir.
“Ben Aleviyim, Tokatlı’yım, Kürdü de hiç sevmiyorum, ben Kürdüm Vanlı’yım Alevi’yi hiç sevmiyorum, ben emekçiyim ne Kürdü ne de Alevi’yi sevmiyorum” söylemleri bu güne kadar emekçilerin Alevilerin, Kürtlerin birliğini bozdu ve gücümüzü böldü. Bizleri bir arada tutmadı, bizleri zayıflattı. Bu gerçeği aleviler bir nebze anlamışlardır. Emekçilerin de Kürtlerin de bu gerçeği anlaması dileğimdir.
Doğru ne benim dediğimdir ne de senin dediğindir. Doğrunun etrafında birleşirsek aşamayacağımız engel kalmayacaktır.
Alevilerin siyasete müdahale etmesine dair tartışmaların olanca sıcaklığıyla devam ettiği şu günlerde Kürtler de emekçiler de birbirlerine inanarak birliği sağlamaları gereklidir. Tüm ezilenler böyle bir birleşmede iktidar olurlar. Bu üçgen halkın kendi siyasi toplum bilinciyle örgütleyip kitlelere hakim olan bu gerici sınıfının iktidarından kurtulurlar. Bu bilinç bu üçgende var olursa kimse Alevi’yi, Kürd’ü, emekçiyi ezemez zaten bu üç kesimin hakları yeniliyor hak alma mücadelesinde beraber hareket etmeliler.
Başka da çare de yoktur. Bu acıyı cumhuriyetin kuruluşundan beri çekiyoruz kurtulmak istiyorsak gün birleşme günüdür.
İbrahim Zerze (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

ARA SIRA

SONRAKİ HABER

ÖSS kalkmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...