31 Mayıs 2008 00:00

‘Grafiğimiz yükseliyor’

Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası’na kadar milli takımın daha da iyi duruma geleceğini söyledi

Paylaş

Avrupa Şampiyonası öncesindeki son hazırlık maçında Finlandiya’yı 2-0 yenen (A) Milli Futbol Takımı, özellikle rakibi karşısında ilk yarıda sergilediği futbolla beğeni topladı.
Maçta milli takımın gollerini 15. dakikada Tuncay ve 88. dakikada Semih attı. İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan ve özellikle sağ kanattan Sabri ve Mevlut ile geliştirdiği ataklarla etkili olan milli takım, savunmada da rakibine pozisyon vermedi. Gökhan Zan’ın savunmada yaptığı bireysel hatalar, yine milli takımın en fazla aksayan yönünü oluşturdu.
Maçtan sonra görüşlerini açıklayan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, milli takımı uçağa benzeterek, ‘’Artık uçağımız pisten çıktı, yükselişe geçti. Allah yolumuzu İsviçre’de açık etsin’’ diye konuştu.
(A) Milli Takımın son durumunu değerlendiren Terim, takımın futbol olarak artık yükselen bir grafiğe sahip olduğunu belirterek, ‘’Özellikle hakeme itiraz edilmemesi konusuna çok değindik. Uruguay maçını izlerseniz bariz ofsayt vardı. Penaltılarda hiç bir şey demedik. Bugün gayet iyi oynadık. Ağır idmanlar sonrası ve çok nemli bir havada bu maçta iyi oynamamız beni sevindirdi. Kolay değildi’’ ifadelerini kullandı.
Terim, özellikle Emre’nin önemli işler yaptığına işaret ederek, Mevlüt, Tuncay, Nihat, Sabri ve Hamit ile hep beraber rakibin üstüne gittiklerini belirtti.
Fatih Terim, iyi oynadıkları zaman bunu söylemeleri gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu: ‘’ İyi oynadığımızda, iyi olduğumuzu söylemeliyiz. Keşke hiç hata olmasa ama hata her zaman olacaktır. Emre’nin topa olan özlemi bazen aleyhine çalışıyor. Bazen istemeden fazla topla oynayınca ekonomik olamıyor. Ancak ben Emre’den memnunum. Liderliğinden saha içinde top ayağındayken becerisinden çok memnunum. 9-10 güne kadar tam hazır olacaktır. Servet hiç bırakmamış gibi bence. Çok çalıştı. Normal antrenman dışında antrenman yaptı. Sürekli tedavi uyguladı. Gökhan ile Servet eski günlerinden biraz bize gösterdiler. Omuzluk filan da takmadılar. Omuzluk 1 kilo, terle birlikte iki kiloydu. Ancak Servet’in bileği biraz acımış.’’
‘Doğru bildiğimi yapıyorum’
Tuncay’ın rahatsızlığının çok önemli olmadığını dile getiren Terim, şöyle devam etti: ‘’Futbolcular Antalya’dan bu yana güzel bir takım oldular. Takımda arkadaşlık çok iyi. Hiçbir rakibi oyuncularıma izletmedim henüz. 12’miz 13’ümüz kafamızda var. 8-9 kişi illa olur. Sisteme göre 1-2 değişikliğimiz olur. Hamit çok önemli bir silahımız. İyi oyuncu. Hamit’in kasığında küçük bir problem var. Oynadığında tek başına bir takımı parçalayacak bir oyuncu. Sahada olması bizim için önemli. Mevlüt’ten de çok memnunum. Bugüne kadarki oyuncu kıstaslarıma gelince. Benim doğru bildiğim inandığım şeyleri yapmaya özen gösterdim. Ben de insanım hata yapabilirim. Benim kimseye karşı önyargım, art niyetim yok. Ben yıllarca herkese forma verdim.
En fazla hazırlık maçı oynayan takımlardanız. Gökhan Gönül’ü kadrodan çıkarmak zorunda kaldık. Yaralarımızı sardık. Fizik ve psikolojik olarak yavaş yavaş daha hazır hale geliyoruz. Ümit ediyorum sakatlıklarla şampiyonada karşılaşmayız. İsviçre’ye hep beraber gidiyoruz. Kazanacaksak beraber, kaybedeceksek de hep beraber kaybedeceğiz. Güzel bir takımımız var. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Güzel bir grup. İyi bir takım. Daha da iyi olacaktır. Allah yolumuzu açık etsin.’’
Hasan Doğan: Umarım İsviçre’de de seviniriz
Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ise maçtan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, öncelikle galibiyetten dolayı oyuncuları ve teknik ekibi tebrik ettiğini belirterek, ‘’Umarım İsviçre’de de bize bu sevinci yaşatırlar’’ dedi.
Doğan, kampın hazırlık maçları kısmının bittiğini ifade ederek, ‘’Bu maçlarda herhangi bir sakatlığımızın olmaması sevindirici. İskandinav futbolu bize aslında ters gelir. Ama hazırlık maçı olarak iyi oldu. Grupta en iyi sonucu almak istiyoruz’’ diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor’da imza günü

SONRAKİ HABER

Sav: Vakit muhabiriyle görüşmedim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...