31 Mayıs 2008 00:00

‘Tütün karşıtı mücadelede hekimlerin rolü büyük’

Türk Tabipleri Birliği - Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (TTB-UDEK), tüm hekimlere tütün karşıtı mücadelede birlikte hareket etme çağrısı yaptı.

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği - Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (TTB-UDEK), tüm hekimlere tütün karşıtı mücadelede birlikte hareket etme çağrısı yaptı.
31 Mayıs Dünya Sigara İçmeme Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan TTB-UDEK, tütün ve tütün mamüllerinin kullanımının tüm dünyada bir halk sağlığı sorunu olarak görüldüğünü vurguladı. Dünyada 1,5 milyar, Türkiye’de de 17 milyon kişinin sigara içtiği bildirilen açıklamada, tütün karşıtı mücadelede hekimlerin rolüne dikkat çekildi. Toplumda sağlıklı davrandıkları düşünülen doktorların davranışlarının toplum tarafından örnek alındığı belirtilen açıklamaya göre, Türkiye’de doktorların yüzde 35-45 kadarı sigara kullanıyor. Açıklamada, doktorların hastalarına sigaranın zararlarını açıklamalarının önemi vurgulanırken, sigara karşıtı etkinlik ve mevzuatların hazırlanmasında hekimlere önemli görevler düştüğü kaydedildi. Dünya Sigara İçmeme Günü’nün bu yılki ana temasının “Sigarasız Gençlik” olduğu belirtilen açıklamada “TTB-UDEK, kendisine üye olan ya da olmayan uzmanlık derneklerine ve pratisyen hekimlere tütün mücadelesinde hekim rolünün önemini bir kez daha hatırlatmakta ve tütün karşıtı mücadelede birlikte hareket etme çağrısını kamuoyuna duyurmaktadı” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Belediyenin halk sağlığı ile oynadığı belgelendi

SONRAKİ HABER

Hayata gönül gözü ile bakıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...